Žurnal: Sale Đorđević novi selektor

Izvor: B92, 27.Nov.2013, 08:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žurnal: Sale Đorđević novi selektor

Proslavljeni srpski košarkaš Aleksandar Đorđević navodno je pristao da preuzme vođenje reprezentacije Srbije, prenosi "Sportski žurnal".

Pored Đorđevića kandidati za naslednika Dušana Ivkovića na klupi 'orlova' bili su i Saša Obradović i Igor Kokoškov, a da se pominjao i Aleksandar Kesar.

"Žurnal" ističe da se potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Bodiroga prethodnih dana sastao sa Đorđevićem u želji da otkrije njegovu zainteresovanost za rad u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << državnog tima i od njega je dobio potvrdan odgovor.

Taj list ističe da je Srbija tako praktično dobila selektora, ali su nas iskustva u ovoj zemlji, ipak, naučila da nijedan posao nije gotov dok ugovor nije potpisan.

Za sada Bodiroga i Đorđević nisu pričali o finansijskim detaljima ugovora, ali je sigurno da Ivkovićev naslednik neće raditi volonterski, kakav je slučaj bo sa njim.

Đorđević je sa nacionalnim timom osvojio gotovo sve, sa Jugoslavijom je po jednom bio svetski šampion i olimpijski vicešampion, a tri puta se peo i na krov Evrope. Tokom igračke karijere, branio je boje Partizana, Olimpije iz Milana, Fortutuda iz Bolonje, Portlanda, Barselone, Reala, Skavolinija i Armani Džinsa.

Trenersku karijeru započeo je upravo na klupi Armani Džinsa 2006. godine, koji je vodio samo godinu dana, da bi potom bio još trener Benetona, u sezoni 2011/12. Od leta prošlog leta je bez angažmana.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Đorđević na klupi orlova?

Izvor: Akter, 27.Nov.2013

Proslavljeni srpski košarkaš Aleksandar Đorđević navodno je pristao da preuzme vođenje reprezentacije Srbije

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.