Izvor: MozzartSport.com, 20.Jan.2021, 00:52

Žurka Sportinga i Porta u finišu, Kabral se pojavio i ugasio svetlo Zmajevima (VIDEO)

Lisabonski tim sa dva gola rezerviste preokrenuo zaostatak posle gola Marege za finale Liga kupa

Sporting ove sezone ne samo da ima nameru da otme Portu titulu prvaka države, već mu je svoju ozbiljnost pokazao i večeras tako što mu je stao na put ka trofeju u Liga kupu, takmičenju u kojem Zmajevi nikada nisu zavredili epitet najboljeg. Posle poprilične uspavanke tokom prvog poluvremena tim sa Dragaa je pomislio da će mu vodeći pogodak iz 79. minuta biti dovoljan za treće >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << uzastopno finale, ali je lisabonski velikan, ili bolje rečeno Žovan Kabral imao drugačiju viziju u glavi, a uspeo je i da je prenese na teren - 2:1.

Pre par meseci, u četvrtom kolu Primeire isti rivali su odigrali znatno drugačiji meč koji je završen bez pobednika. Tada je veći deo zabave stao u prvo poluvreme, dok su večeras Sporting i Porto organizovali žurku u poslednjih dvadesetak minuta.

Musa Marega je bljesnuo u 79. minutu i doneo prednost ekipi Serža Konseisa. Iako je evidentno da je bio sebičan i da je s namerom propustio priliku da u dva navrata podeli loptu na stranu za Andersona, želja da sam okonča akciju u kojoj je povukao loptu od centra igrališta na kraju se isplatila. Bio je neuhvatljiv za nekolicinu protivničkih defanzivaca pre nego što je primorao Antonija Adana da ostane ukopan u mestu i pogledom isprati ulazak lopte u gol.

Ali znate već kako to ide sa žurkama, obično najviše pažnje privuče onaj koji se pojavi među poslednjima. Po tom receptu je večeras odigrao i Žovani Kabral. Momak kojem je Ruben Amorim dao šansu samo dva minuta pre gola Marege vratio je egal devet minuta po ulasku na teren. Sjajno je naciljao i sa leve ivice šesnaesterca zavrnuo loptu u dalji ugao. Minuti su isticali i delovalo je da nećemo dobiti pobednika posle dva poluvremena, ali momak sa Zelenortskih ostrva ponovo je bio monstrum u završnici i da stvari budu bolnije po Zmajeve sačekao je poslednjih šezdesetak sekundi duela. Ovoga puta sa nešto manje udaljenosti, ponovo je ciljao istu metu - dalji ugao.

Šestim pogotkom za Sporting u svim takmičenjima ove sezone Kabral je poslao Lavove na poslednji stepenik borbe za treći trofej Liga Kupa. Prethodna dva osvajali su 2018. i 2019. godine. U finalu ove godine pridužiće mu se bolji iz okršaja Benfike i Brage koji je na programu za manje od 24 sata.

PORTUGALIJA, LIGA KUP - POLUFINALE (LEIRIJA)

Utorak

Sporting - Porto 2:1 (0:0)

/Kabral 86, 90+5 - Marega 79/

Sreda

20.45: (2,25) Braga (3,30) Benfika (3,00)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.