Žrtva u Atini

Izvor: B92, 29.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žrtva u Atini



U Atini je jedan mladić ubijen dok je pet osoba hospitalizovano posle sukoba navijača izvan dvorane u kojoj su se u okviru grčkog kupa sastale ženske odbojkaške ekipe tradicionalnih gradskih rivala Panatinaikosa i Olimpijakosa.

Incident se dogodio kada je nekoliko navijača na motociklima uletelo u grupu simpatizera protivničkog kluba bacajući "benzinske bombe" i kamenice. Policija je saopštila da su tom prilikom oštećena dva automobila i tri prodavnice, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a da je 18 mladića privedeno u policijsku stanicu.

Potvrdjeno je da je 25. godišnji muškarac preminuo od povreda glave pre nego što je prebačen u bolnicu.

Dva najveća grčka sportska kolektiva Panatinaikos i Olimpijakos su tradicionalni "ljuti" protivnici u fudbalu i košarci, ali i svim ostalim sportovima, a njihove pristalice se "po pravilu" sukobljavaju i izazivaju nerede prilikom medjusobnih susreta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.