Žreb za Top teams i CEV kup

Izvor: B92, 03.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žreb za Top teams i CEV kup



U Luksemburgu je u subotu obavljen žreb za Top Teams i Kup CEV u obe konkurencije. Srbiju i Crnu Goru će u sezoni 2005/06 na evropskoj sceni predstavljati sedam ekipa. Budućnost Podgorička Banka će igrati u Indesit ligi šampiona, a žreb je 12. avgusta u Beču.

U Top Teams kupu u ženskoj konkurenciji, Srbiju i Crnu Goru će predstavljati Jedinstvo i Poštar 064. Jedinstvo je određeno za nosioca grupe i takmičiće se u C grupi sa Čerkasijem iz Ukrajine i pobednicima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2. i 5. turnira.

Poštar 064 će u drugoj rundi takmičenja igrati na 8. turniru u Galacu, u Rumuniji sa domaćim Metal Galacom, Volej 80 Petanžom iz Luksemburga i pobednikom dvomeča prve runde između Truna iz Škotske i Olborga iz Danske. Prvoplasirana ekipa će nastaviti takmičenje u B grupi sa Ezačibašijem iz Turske, Asistel Novarom iz Italije i pobednikom 6. turnira.

U Kupu CEV u ženskoj konkurenciji, Spartak iz Subotice će igrati na 1. turniru druge runde takmičenja u belgijskom Gentu. Pored Subotičanki i domaćina na turniru će igrati i Universidad Burgos iz Španije i Holte iz Danske.

Crvena zvezda će nastupiti na 5. turniru u Bukureštu. Pored "crveno-belih" i domaćeg Rapida, u Rumuniji će igrati i Franš-Montaž iz Švajcarske i Nafta Gaz Pila iz Poljske. Pobednici turnira će izboriti plasman u osminu finala.

U Kupu CEV u muškoj konkurenciji, Crvena zvezda će igrati na 5. turniru u Ženevi sa domaćom Šenoa Ženevom, PAOK-om iz Grčke i drugoplasiranom ekipom sa 6. turnira Top Teams Kupa.

Budvanska Rivijera će se takmičiti na 12. turniru u Ankari sa domaćom Polis Akademijom, Gomeljom iz Belorusije i drugoplasiranom ekipom sa 4. turnira Top Teams Kupa. Pobednici turnira će se plasirati u osminu finala.

U Top Teams kupu Vojvodina Novolin će igrati na 7. turniru u Slovačkoj. Pored Novosađana i domaćeg Prešova, na turniru će igrati moldavski Dinamo Tiraspolj i hrvatski Varaždin. Pobednik turnira će u ligaškom delu takmičenja igrati u grupi C, sa Konstancom (Rumunija), Benfikom (Portugal) i pobednikom 4. turnira.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.