Žreb za Ligu šampiona

Izvor: RTS, 05.Okt.2009, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žreb za Ligu šampiona

U sedištu Međunarodne kuglaške federecije FIK NBC u Beču obavljen je žreb za kuglašku Ligu šampiona, najelitnije klupsko takmičenje u Evropi. Prvo kolo se igra 21. novembra, revanš mečevi su 5. decembra.

Srpski šampion i pobednik Kupa Srbije Beograd „Poštanska štedionca", osvajač bronzane medalje na Svetskom kupu završenom u Budimpešti minulog vikenda, igraće kao domaćin na Banjici u prvom kolu sa italijanskim Fuger Stercingom iz Bolcana, koji je u Kupu Evrope >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Skoplju osvojio četvrto mesto. Ukoliko prođu, Beograđani će se u drugom kolu sastati sa pobednikom iz meča Zalaegerseg (Mađarska - pobednik Kupa Evrope) i Sporta iz Podbrezove (Slovačka) u kome igraju dva srpska reprezentativca Vilmoš Zavarko i Jovan Ćalić.

"Znali smo po rasporedu da će nam prvi protivnik, bar na papiru, biti nešto lakši", komentar je trenera Beograda „Poštanske štedionice" Vojka Pavlovića. "Naravno, idemo na pobedu i prolaz u drugi krug, gde praktično nema slabih protivnika. Cilj je da se plasiramo među četiri najbolja za završni turnir čiji će domaćin u martu iduće godine biti Banja Junaković kod Apatina", dodao je Pavlović.

Niš put, koji je ostvario ogroman uspeh osvajanjem trećeg mesta u Kupu Evrope u Skoplju, takođe prošlog vikenda, dobio je u prvom kolu za protivnika austrijski Bergfalken iz Koblaha, koji je bio treći prošlog vikenda u Kupu NBC u Banji Junaković. Nišlije će igrati u prvi meč u gostima.

"Jedan cilj smo ispunili, plasirali smo se u polufinale Kupa Evrope i, potom, osvojili i bronzanu medalju koju smo potajno priželjkivali", izjavio je igrač Niš puta Milan Martinović, i dodao, "Imamo dobar tim, umalo da u Skoplju u polufinalu iznenadimo Konikom iz Osijeka. Dobili smo protivnika za poštovanje, ali nije nepobediv. Kada preskočimo ovu prepreku, razmišljaćemo o naredenom rivalu"

Niš put će u drugom kolu, ako pregrmi Austrijance, igrati sa boljim iz duela Segedin (gde igraju tri srpska internacionalca Tibor Sel, Laslo Fekete i Žolt Kiš) i Slavoja iz Praga... Ostali parovi prvog kola: Viktorija Bamberg - Primator Nahod (Češka), Rot vajs (Nemačka) - Konstruktor (Maribor), Segedin - Slavoj (Prag), Zalagerseg - Sprt Podbrezova (Slovačka), Fojt Sent Pelten (Austrija) - Konikom (Osijek) i Zadar - Kluž (Rumunija).

U ženskoj konkurenciji, srpski šampion, subotički Pionir, koji je bio lane drugi u Ligi šampiona, a ove godine se plasmanom na šesto mesto u Svetskom kupu u Budimpešti kvalifikovao za ovo takmičenje, slobodan je u prvom kolu. U drugom kolu sastaće se sa pobednikom meča „Junaković" (Srbija, Banja Junaković) - Polonija Lesno (Poljska). „Junaković" se plasirao u Ligu šampiona osvajanjem petog mesta u Kupu Evrope u Skoplju. Poljakinje nisu rival koji ne može da se savalada, bile su tek 17. u Kupu NBC federacije u Banji Junaković. Prvi meč će „Junaković" igrati na svojoj kuglani sa osam staza... Ukoliko „Junaković" pobedi izaći će u četvrtfinalu na megdan Pioniru, što znači da će Srbija sigurno imati jednom predstavnika na fajnal-foru Lige šampiona u martu iduće godine u Banji Junaković.

Ostali parovi prvog kola za kuglašice: Kegltref (Austrija) - Gaz metan (Rumunija), BBSV Beč - Kromažiž (Češka), Kozara (Gradiška, Bih) - Kozolg (Mađarska). Slobodni su Viktorija Bamberg, Lanteks Celje, Elektromureš (Rumnija) i Pionir Subotica.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.