Žreb za Hale 4. decembra

Izvor: B92, 17.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žreb za Hale 4. decembra



Žreb evropskih kvalifikacija za Olimpijske igre 2008. obaviće se u Haleu, 4. decembra. Turnir u Haleu će se odigrati od 14. do 20. janaura. Na turniru će igrati Nemačka, Rusija, Srbija, Poljska, Holandija, Rumunija, Turska i Hrvatska. Selekcije će biti podeljene u dve grupe sa po četiri tima. Plasman u polufinale izboriće po dve najbolje selekcije. Plasman na Olimpijske igre izboriće samo pobednik turnira. Do sada su plasman na Olimpijske igre izborili Italija, Brazil >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i SAD, kao i domaćin Kina.

Po završetku četiri Kontinentalna kvalifikaciona turnira za OI (Evropa, Norseka – Severna i Srednja Amerika, Južna Amerika, Afrika), kada će biti poznate još četiri reprezentacije koje će igrati u Pekingu, biće objavljena nova FIVB rang lista, sa koje će najbolje plasirane selekcije obezbediti učešće na poslednjem kvalifikacionom turniru za OI, koji će se odigrati od 17. do 25. maja u Japanu.

Učesnici Kontinentalnih kvalifikacionih turnira će takođe osvojiti bodove u zavisnosti od plasmana. Ekipa koja izbori učešće na Olimpijskim igrama neće osvojiti nijedan bod. Drugoplasirana selekcija će dobiti tri, a trećeplasirana dva. Reprezentacije koje budu bile plasirane od četvrtog do osmog mesta osvojiće po jedan bod.

Na turniru u Tokiju igraće, pored domaćina, Japana, tri selekcije iz Azije, dve iz Evrope, jedna iz Severne i Srednje Amerike i jedna iz Južne Amerike ili Afrike. Sa turnira u Japanu plasman na Olimpijske igre izboriće četiri selekcije: tri prvoplasirane i najbolje plasirana selekcija iz Azije, s obzirom da se u Aziji ne igra Kontinentalni turnir.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.