Žreb u Šendženu za Mundobasket

Izvor: RTS, 16.Mar.2019, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žreb u Šendženu za Mundobasket

Ko će košarkašima Srbije biti suparnici u prvoj fazi takmičenja na Svetskom prvenstvu koje se održava u Kini od 31. avgusta do 15. septembra saznaćemo na žrebu koji se od 12.00 održava u kineskom gradu Šendženu. Direktan prenos žreba možete pratiti na Prvom programu RTS-a, strim je na RTS Planeti.
Mundobasket u Kini biće 18. po redu planetarno takmičenje, 69 godina posle premijernog izdanja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 1950. godine u Argentini, a prvi put će na njemu učestvovati čak 32 reprezentacije zaspoređenih u 8 grupa.

Srbija će se naći u drugom šeširu, zajedno sa selekcijama Argentine, Litvanije i Grčke, i biće nosilac u jednoj od osam grupa. Kako bi se izjednačio kvalitet grupa predviđen je poseban sistem po kome će košarkaški timovi biti razvrstani po grupama.
Program žreba vodiće NBA legenda Kobi Brajant, kineski div Jao Ming i pevačka zvezda Džejson Derulo, a direktan prenos je od 12.00 na Prvom programu RTS-a.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dobar žreb – Srbija protiv Italije, Filipina i Angole na Mundobasketu!

Izvor: B92, 16.Mar.2019

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće u grupi D Svetskog prvenstva u Kini protiv selekcija Italije, Filipina i Angole...Izabranici Aleksandra Đorđevića nalaze se u grupi po meri, pošto su iz četvrtog šešira dobili Filipine, a ne Kanadu ili Crnu Goru...Iz trećeg nije bilo lakog protivnika...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.