Izvor: MozzartSport.com, 23.Sep.2021, 23:33

Žoze spojio u Italiji 41 meč kod kuće u nizu bez poraza

Rekord do sada držao Alegri sa Juventusom

Bilo je teško, bilo je tesno, ali je Roma uspela, pobedila je Udineze na Olimpiku (1:0) i ostala pri vrhu tabele.

Nedavno je Žoze Murinjo proslavio 1.000 utakmicu u karijeri i jako se radovao tom dostignuću, a na narednom meču na Olimpiku imaće priliku da obori rekord Serije A.

Portugalski stručnjak je večerašnjom utakmicom došao do brojke od 41 uzastopne utakmice kod kuće u prvenstvu Italije bez poraza. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Taj niz je napravio najpre na klupi Intera, a nastavio ga sada kada je preuzeo Romu. Vučica u ovih pet kola dva puta igrala na svom terenu i ostvarila oba trijumfa.

Time se Murinjo izjednačio sa dosadašnjim rekorderom Masimilijanom Alegrijem koji nije osetio gorčinu poraza kod kuće od septembra 2015. do istog meseca dve godine kasnije na klupi Juventusa.

U obzir dolaze utakmice od sezone 1994/95, kada su počela da se dodeljuju tri boda za trijumf.

Murinjova šansa da obori rekord biće 3. oktobra, kada će Roma dočekati na svom terenu Empoli.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.