Žorž Mendeš “prevario“ Porto za 11.000.000, Pinto da Kosta kategoričan: Završili smo saradnju!

Izvor: MozzartSport.com, 22.Jan.2016, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žorž Mendeš “prevario“ Porto za 11.000.000, Pinto da Kosta kategoričan: Završili smo saradnju!

A s obzirom na to da se prekaljeni funkcioner kandidovao za nov mandat na mestu predsednika osetiće se to u budžetu supemenadžera

Danima je prva tema smena Đulena Lopetegija i dolazak Žozea Peseira na klupu Porta, ali danas su portugalski mediji dobili nekoliko novih tema za razmišljanje. Prvo i osnovno - Pinto da Kosta, čovek koji je za 33 godine na čelu Porta osvojio 58 trofeja - kandidovaće se za novi četvorogodišnji mandat na klupi Zmajeva, a >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ta odluka posebno bi mogla da se odrazi na budžet superagenta Žorža Mendeša.

Da Kosta je, naime, u opširnom i iskrenom intervjuu za klupsku televiziju otkrio kako je Mendeš, dugogodišnji poslovni saradnik, prevario u slučaju Adrijana Lopeza, koji je jula 2014. godine stigao za 11.000.000 evra iz madridskog Atletika. Iako na stadionu Dragao baš i nisu želeli. Ali...

"Ta priča sa Adrijanom Lopezom ima pozadinu. Kada je stigao Đulen Lopetegi (koji je Adrijana trenirao u mlađim reprezentativnim selekcijama Španije) kontaktirao sam Mendeša i pitao koliko košta. Rekao je 11.000.000 za 60 odsto ugovora i ja sam dobio. Ali je on predložio rešenje - da potrošimo 11.000.000 evra za njega, a da ga na kraju sezone, ako ne budemo zadovoljni, Mendeš povuče za iste pare, da mu pronađe kupca. Ali nije se javio i mi smo na kraju platili. Nisam izgubio poverenje u njega, ali više nećemo poslovati", kratak, ali prilično jasan bio je Da Kosta.

Prvi čovek Porta je oštro kritikovao i Lopetegija. I zbog toga što je sve vreme pričao da neće on praviti problem ako uprava proceni da je vreme za rastanak - da bi kasnije prestao da se javlja na telefon - i zbog svega onoga što je radio dok je bio na klupi.

"Lopetegi je recimo insistirao da dovedemo Đanelija Imbulu. Rekao mi je da je on ’ferari’. Posle sam ga pitao zašto onda drži ferari u garaži... Činjenica je da nismo igrali dobro. Nisam uživao gledajući Porto".

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.