Zoran Kuntić na klupi Ferencvaroša

Izvor: B92, 16.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zoran Kuntić na klupi Ferencvaroša



Bivši fudbaler subotičkog Spartaka Zoran Kuntić (40), imenovan je za trenera najtrofejnijeg mađarskog kluba Ferencvaroša. Kuntić se dogovorio sa upravom kluba da predvodi ekipu do kraja sezone, a po završtku prvenstva razgovaraće o eventualnom nastavku saradnje. Ferencvaroš je izbačen iz mađarske Prve lige, tri dana pre početka ove sezone, nakon što je Mađarski fudbalski savez odlučio da poštuje standarde UEFA o finansijama.

Klub iz devetog kvarta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Budimpešte ima velike dugove prema bivšim trenerima i igračima zbog čega je odlučeno da posle 105 godina postojanja po prvi put igra u Drugoj ligi.

Fradi, kako ga zovu navijači, osvajao je mađarsko prvenstvo 28 puta.

Pre Kuntića trener ekipe bio je Imre Gelei, koji je posle poraza od Kečkemeta (1:3) podneo ostavku.

Nakon 21. kola Ferencvaroš je i dalje prvi na tabeli Druge lige sa 48 bodova, koliko ima i Njiređhaza, s tim da Ferencvaroš ima bolju gol-razliku. Trećeplasirani Solnok zaostaje za vodećim tandemom osam bodova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.