Zof trener Fiorentine

Izvor: B92, 25.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zof trener Fiorentine



Bivši italijanski selektor Dino Zof prekinuo je trenersku pauzu dugu tri godine i odlučio se da preuzme Fiorentinu. U klupskom saopštenju rečeno je da je 62-godišnji Zof zamenio Serđa Busa i da će predvoditi tim u četvrtfinalnom duelu Kupa Italije protiv Rome.

"Srećan sam što sam dobio priliku u ovoj sjajnom klubu i mislim da možemo mnogo da uradimo. Dolazim u Firencu sa velikim entuzijazmom i željom da se vratim na teren i posao koji volim", rekao je Zof. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

On je bio kapiten italijanske reprezentacije koja je postala Svetski prvak 1982. godine, a ove sezone je treći trener Fiorentine posle Emilijana Modonika i Busa. Klub je ozvaničio da će Buso ostati u klubu.

Zof je otpušten iz Lacija u septembru 2001. godine, a doveo je italijansku reprezentaciju do finala Evropskog prvenstva 2000. godine.

Fiorentina je trenutno 15. ekipa prvenstva pošto je izgubila tri od poslednje četiri utakmice.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.