Žoakim Noa i njegov mentor Zubac

Izvor: B92, 12.Jun.2020, 20:30

Žoakim Noa i njegov mentor Zubac

Žoakim Noa će svoju karijeru nastaviti u Los Anđeles Klipersima, vrlo verovatno u sezoni 2019/20.

Žoakim Noa je pre početka pandemije koronavirusa potpisao kratkoročni ugovor sa Klipersima i očekuje se da bude u rosteru u završnici sezone u Orlandu.

O tome koliko želi da se vrati na parket i koliko mu u tome pomaže Ivica Zubac govorio je Noa u intervjuu za "Athletic".

"Želim da završim karijeru u timu kao što su Klipersi, mislim da je sve u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << perspektivi posmatranja stvari i radi se o timu koji ima najviše ciljeve", rekao je Žoakim Noa.

On će biti treća opcija na svojoj poziciji, iza Montreza Herela i Ivice Zubca, a on samo želi da pomogne timu u plej-of pohodu.



"Kako ja gledam stvari, mnogo je važno okruženje u kom igram jer sam osoba koja ima pobednički mentalitet i to je ono što vidim u Klipersima – tim koji se bori za šampionski prsten i to je sve što mogu da tražim. Zahvalan sam kakvu god ulogu da dobijem, znam da sam spreman da pomognem. Ne želim da poredim sebe sa igračem koji sam bio pre par godina, to više nije isti čovek, ali sam zato iskusniji",
kaže Noa.

Njegov mentor tokom privikavanja u Los Anđelesu je dvadesettrogodišnji hrvatski centar Ivica Zubac.

"Reći ću vam par stvari o tome kako trenutno izgleda u Klipersima. Sa Ivicom pričam o mnogim stvarima kroz koje sam prošao, igrao sam sa vrhunskim igračima sa šampionskim ambicijama i znam kako izgleda kada ti povrede sve oduzmu. Samo zato što ste mlad igrač ne znači da ne trebate da doprinosite šampionskom timu. Treba živeti u momentu i svoje prilike ne uzimati zdravo za gotovo", iskreno priča iskusni centar.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.