Izvor: Blic, 12.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Znam koliko je opasan Drogba

Znam koliko je opasan Drogba

Nepovoljan žreb za Mondijal kao da je bio dodatni motiv pojedinim reprezentativcima Srbije i Crne Gore da u svojim klubovima punim gasom krenu u susret Svetskom prvenstvu 2006. godine.

Saša Ilić, fudbaler Galatasaraja, tako je u derbiju sa Bešiktašom postigao dva gola i preokrenu rezultat sa 1:2 na 3:2.

- Nastavio sam praksu iz Partizana da iz drugog plana dotučem protivnika. Sada smo u trci za titulu, ostali samo Fenerbahče >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i mi, ali se nadam da će Galatasaraj imati više snage - optimista je Ilić.

Reprezentativac SCG nadao se pre žreba za SP da plavi neće biti u grupi sa Brazilom.

- Želeo sam da ih izbegnemo, ali kada sam video grupu, ostao sam bez teksta. Treba, međutim, shvatiti da je samo Brazil daleko iznad svih, dok su ostale reprezentacije ujednačenog kvaliteta. Zato nema razloga da plačemo nad lošom sudbinom i da se predajemo samo zato što ćemo igrati sa Holandijom i Argentinom. Znači, samopouzdanje se vraća posle početnog šoka?

- Argentina je na Mondijalu 2002. godine važila za jednog od najvećih favorita, a koliko se sećam, nije prošla ni prvu fazu takmičenja. To znači da ako ponovimo igru i disciplinu iz kvalifikacija, onda ne bi trebalo da se zadovoljimo samo činjenicom da smo učestvovali na SP. Vi ste 2003. godine osetili koliko je Drogba moćan igrača?

- Igrao sam protiv njega u Ligi šampiona dok je bio u Marselju i znam koliko je opasan, ali ne čini samo Drogba reprezentaciju Obale Slonovače. Njih ima mnogo u Evropi i uloge u timovima su im zapažene. Fudbaleri iz Afrike znaju da zgaze protivnika, ali im nedostaje disciplina u igri. Ž. Babović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.