Znam kako možemo da zaustavimo Jokića

Izvor: B92, 18.Maj.2023, 13:20

"Znam kako možemo da zaustavimo Jokića"

Nikola Jokić je u prvom susretu finalne s erije plej-ofa na zapadu odigrao fantastično protiv LA Lejkersa.

Srpski centar je u pobedi od 134:126 postigao novi tripl-dabl od 34 poena, 21 skok i 14 asistencija.

Logično je što su u timu iz Los Anđelesa preokupirani kako sada da ga zaustave.

To je lakše reći nego ostvariti, ali mnogi u redovima Lejkersa veruju da postoji recept i za zvezdu Nagetsa.

Ostin Rivs je ubeđen da bi trio Entoni Dejvis >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << - Lebron Džejms i Rui Hačimura, mogao da zaustavi Jokića.

"Dejvis bi mogao da pokuša da mu blokira šut ili da ga omete, a ja, koliko god da sam pokušavao da markiram Jokića to nije lak zadatak. Dakle, samo nam treba malo više visine, da se igra na malo drugačiji način i da držimo Dejvisa gde može da ide na blok i da je u poziciji za skok. Zaista mi se dopada to što sam video od te grupe", rekao je Rivs.

U članku Atletika tvrdi se kako su Lejkersi pripremali Hačimuru da pre serije bude taj koji će markirati Jokića. Ukoliko on bar delimično dobro odradi posao, to otvara šansu Lejkersima.

To kako će Lejkersi, koji su našli rešenje i u seriji sa Golden Stejtom, prići meču broj dva, može biti ključno.

U svakom slučaju, svi su saglasni u oceni da bez uspešnog blokiranja Jokića, Lejkersi nemaju nikakve šanse da se plasiraju u NBA finale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.