Zna znanje: Mamić Interu prodao Kovačića za 15 miliona evra

Izvor: Press, 31.Jan.2013, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zna znanje: Mamić Interu prodao Kovačića za 15 miliona evra

Hrvatski klub odmah će dobiti 11 miliona evra, dok će ostatak prispeti na račun kroz bonuse. Mladom talentovanom Hrvatu je za četvoroipogodišnji ugovor garantovana zarada od 10 miliona eura.

Kao što to obično biva u ovakvim situacijama i skoro svim "većim" klubovima na Balkanu, veći deo navijača "modrih" smatra da je prodaja igrača na kojem je trebalo da se gradi budućnost kluba pogrešna, dok gazda Dinama Zdravko Mamić smatra da je odradio sjajan posao i može zadovoljno >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da trlja rukama jer obezbedio funkcionisanje kluba na duži period.

- I mi u klubu plačemo...verujte da je tako. Nije bilo lako odlučiti se na prodaju Kovačića, ali takav dan stigne kad se pojavi nemoralna ponuda. Jednostavno nismo mogli da odbijemo toliki novac - izjavio je za hrvatske medije Zdravko Mamić, koji je poslednjim transferom probio granicu od neverovatnih milijardu kuna (1 kuna oko 10 dinara) koliko je u dosadašnjem predsedničkom mandatu od prodaje igrača zaradio zagrebačkom klubu.

Pre Kovačića, Mamić je u zimskom prelaznom roku za šest miliona evra prodao Domagoja Vidu kijevskom Dinamu. Kakav je Mamić maher i kakav istančan njuh ima kada su u pitanju igrači, govori činjenica da je u Vidu u Zagreb doveo pre samo godinu dana iz Bajera iz Leverkuzena i to za milion evra.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Dinamo prodao Kovačića Interu

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jan.2013

Zdravko Mamić nastavlja da dominira sa prodajom svojih igrača velikim evropskim klubovima. Inter je, naime, kupio mladog vezistu Matea Kovačića za 11 miliona evra. Transfer može da naraste čak i do 15 miliona evra, a to će zavisiti od igara mladog fudbalera.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.