Zlato za šesnaestogodišnju Kineskinju na gredi, nova bronza za Bajls

Izvor: Beta, 03.Avg.2021, 12:09

Zlato za šesnaestogodišnju Kineskinju na gredi, nova bronza za Bajls

Čenčen Huan, 16-godišnja gimnastičarka iz Kine, osvojila je danas zlatnu medalju u finalu takmičenja na gredi na Olimpijskim igrama u Tokiju.Do olimpijskog zlata stigla je sa 14.633 poena, a njena sunarotkinja Šidjin Tan rezultatom 14.233 osvojila je drugo mesto.Amerikanka Simon Bajls sa 14.000 poena osvojila svoju drugu bronzu u toj disciplini, nakon prve na Igrama u Riju 2016. godine. Bajls se zbog psihičkih problema prethodno povukla iz finala u višeboju, preskoku, dvovisinskom razboju i parteru.Jedna od najboljih gimnastičarki svih vremena sada ima sedam olimpijskih medalja, četiri zlatne, srebrnu i dve bronzane.Osvajačica tri medalje na ovogodišnjim Igrama, Amerikanka Sanisa Li, u današnjem takmičenju na gredi završila je na petom mestu.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   Japan

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZLATO ZA DEVOJČICU! Čenčen Huan (16) olimpijska šampionka na gredi! Simon Bajls osvojila bronzu

Izvor: Kurir, 03.Avg.2021

Čenčen Huan, 16-godišnja gimnastičarka iz Kine, osvojila je zlatnu medalju u finalu takmičenja na gredi na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Nastavak na Kurir...

Bajls: Nemate pojma kroz šta mi prolazimo

Izvor: B92, 03.Avg.2021

Američka gimnastičarka Simon Bajls osvojila je bronzu u takmičenju na gredi...Njoj je to bila ukupno sedma olimpijska medalja, ali ima poseban sjaj, jer je do nje došla posle mnogo teškoća...Bilo je velikih sumnji da li će se uopšte takmičiti pošto se povukla iz ekipnog finala pre nekoliko...

Nastavak na B92...

Japanske skejtborderke trijumfovale na Olimpijskim igrama

Izvor: B92, 04.Avg.2021, 07:01

Japanska skejtborderka Sakura Josozumi osvojila je danas zlatnu medalju u disciplini skejtpark na Olimpijskim igrama u Tokiju...Josozumi (19) je pobedila rezultatom 60,09 poena...Srebrnu medalju osvojila je njena sunarodnica, 12-godišnja Kokona Hiraki sa 59,04 poena...Bronzu je osvojila 13-godišnja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.