Zlato za juniore u Oradei!

Izvor: B92, 29.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlato za juniore u Oradei!



Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije i Crne Gore osvojila je titulu šampiona Evrope.

Reprezentacija SCG je u finalu šampionata u rumunskom gradu Oradea savladala selekciju Mađarske rezultatom 12:11 (4:3, 5:4, 1:3, 2:1).

Trener naše ekipe Darko Udovičić rekao je posle finalne utakmice da je ekipa stigla do zaslužene pobede u teškoj atmosferi i da su Mađari bili dostojan protivnik.

"Najviše bih se zahvalio Andriji Prlainoviću, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji nas je vodio u ovom finalu sve vreme. Naravno, zahvalio bih se i stručnom štabu, bez koga sigurno ne bismo mogli da ostvarim sve ovo i da nadmudrimo Mađare u velikom finalu", rekao je najbolji igrač prvenstva Filip Filipović, a najbolji strelac turnira Đorđe Bašić je dodao: "U teškom finalu odbranili smo zlato, pobedili, ali pre svega smo pokazali da smo bolji od Mađara. Verovali smo da možemo da pobedimo i to smo na kraju i ostvarili".

Tokom celog turnira naša selekcija je dominirala, a u polufinalu je savladala Špance.

„Crvenoj furiji" je pripala bronzana medalja, pošto su u borbi za treće mesto savladali Hrvatsku 9:7 (2:1, 2:2, 3:1, 2:3).

BAZEN u Oradei. Gledalaca: 1500. Sudije: Len (Nemačka) i Cisneros (Španija). Igrač više: Srbija i Crna Gora 12 (7), Mađarska 6 (3). Peterci: Mađarska 1 (1).

SRBIJA I CRNA GORA: Draksimović, Šaponjić, Ivošević 1, Lakić 1, Bašić 2, Tomašević, Prlainović 4, Marković, Mitrović, F. Filipović 3, Vejzagić 1, Vukićević, Marinković.

MAĐARSKA: Bistrizanji, Borsoš, Sabo 1, Seči, Lazar, Siklai, Voroš, Kinceš 1, Salamon 3, Varga 2 (1), Harai 1, Marnic 3, Deker.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.