Zlato za Srbiju na Mediteranskim igrama

Izvor: B92, 28.Jun.2022, 23:35

Zlato za Srbiju na Mediteranskim igrama

Reprezentativac Srbije Nurasulov Magomedgadži osvojio je zlato u kategoriji do 125kg slobodnim stilom na Mediteranskim igrama u Alžiru.

On je u finalu savladao Italijana Abrahama de Hezusa Konjeda rezultatom 8:1.

"Želeo bih da se zahvalim trenerima i Rvačkom savezu Srbije što su omogućili da ostvarimo ovako dobre rezultate. Naporan rad i bezuslovno davanje se uvek isplate. Idemo dalje, u nove pobede", rekao je Nurasulov.

Ovo je druga zlatna medalja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za Srbiju u Oranu, a ukupno peta - prethodno su Marija Sudimac i Sara Lončar u dubl konkurenciji u badmintonu osvojile bronzu, karatista Vladimir Brežančić srebro, zlatnu medalju rvač Viktor Nemeš i bronzu rvač Stevan Micić.

"Neću biti skroman ako kažem da smo očekivali ovako dobre rezultate naših rvača na Mediteranskim igrama. Srbija je definitivno pokazala jedan novi nivo rvanja, svi reprezentativci su spremni i motivisani da se pokažu i dokažu. Ovo nam je odlična uvertira za Svetsko prvenstvo koje nas očekuje u Beogradu od 10. do 18. septembra, i na kom očekujem još bolje borbe naših takmičara “, izjavio je Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije.

Medalju je obezbedio i bokser Vladimir Mirončikov, koji se plasirao u polufinale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nova medalja za Srbiju na Mediteranskim igrama

Izvor: Danas, 29.Jun.2022, 09:18

Reprezentativac Srbije Nurasulov Magomedgadži osvojio je zlato u kategoriji do 125kg slobodnim stilom na Mediteranskim igrama u Alžiru.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.