Izvor: Blic, 31.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlato ostaje u Beogradu

Zlato ostaje u Beogradu

Duško Ivanović je punom parom krenuo sa svojim novom klubom Barselonom. Katalonci, predvođeni našim trofejnim stručnjakom i direktorom Zoranom Savićem, nalaze se na bazičnim pripremama sto kilometara od grada sa ciljem da osvoje tri trofeja u tri predstojeća takmičenja.

- Zadovoljan sam kako sam primljen u klubu od strane uprave, navijača i javnosti. Veliki klub kakav je Barselona traži samo titule, a ja sam zato i došao u 'Blau Granu'. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Tim još nije do kraja sastavljen, odlaskom Ilijevskog u Lotomatiku, ostalo je upražnjeno mesto plejmejkera a, kako sada stvari stoje, od prelaska našeg Vujanića neće biti ništa - kaže Ivanović za 'Blic'.

Naš poznati trener prelazi na reprezentativne teme i analizira četiri kvalifikacione grupe za plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Beogradu.

Grupa A (Vršac)

Rusija, Nemačka, Italija i Ukrajina

- Bez obzira na to što nisu uhvatili ritam, Italijani igraju čvrstu košarku i, čini mi se, najbolji su u ovoj grupi. Druga dva putnika u četvrtfinale iz 'Milenijuma' trebalo bi da budu Rusi i Nemci koji će i uz Novickog, ipak, imati dosta problema.

Grupa B (Podgorica)

Hrvatska, Turska, Litvanija, Bugarska

- Sigurno najjača grupa igraće tri jake i ujednačene ekipe. Teško se može prognozirati ko će iz 'Morače' doći direktno u Beograd. Ako moram, prevagu će odneti ona ekipa koja nametne svoj stil igre, a tome je najbliža Litvanija. Hrvati i Turci će odlučiti o drugoj i trećoj poziciji.

Grupa C (Beograd)

Slovenija, Francuska, Grčka, BiH

- Za mene su Slovenci za sada neprijatno iznenađenje, jer na papiru imaju dobar sastav, međutim u pripremnom periodu malo toga su pokazali. Njih, ipak, ne treba otpisivati, jer upravo takve reprezentacije pokažu najviše kad treba. Francuzi i Grci će tražiti svoju šansu.

Grupa D (Novi Sad)

SCG, Letonija, Španija i ekipa iz kvalifikacija

- Mi i Španci ne bi trebalo da imamo problema. Utakmice u Novom Sadu biće samo zagrevanje za završnu fazu turnira. Nisam gledao turnir u Podgorici, ali po rezultatima rekao bih da smo ostavili dobar utisak, jer smo savladali tri jaka tima. Za prvu seriju prijateljskih utakmica to je važna psihološka injekcija.

Ivanović se osvrće i na samu borbu za medalje.

- Po kvalitetu, tradiciji, kao i zbog loših rezultata na prethodna dva velika takmičenja, Srbija i Crna Gora morala bi do zlata. Poznavajući beogradsku publiku siguran sam da će ona plavima biti velika prednost u odnosu na protivnike. Što se plasmana ostalih selekcija tiče, sigurno da ima još pet ekipa koje žele da napadnu titulu, ali će im za to pored dobrog tima biti potrebna i sreća, a mislim da sve to mi posedujemo - zaključio je trener Barselone. I. Velimirović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.