Zlato i srebro za Kineskinje na trambolini

Izvor: B92, 30.Jul.2021, 10:49

Zlato i srebro za Kineskinje na trambolini

Kineska gimnastičarka Kseujing Žu osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju na trambolini.

Ona je do zlata stigla sa osvojenih 56.635 poena.

Srebro je, takođe, otišlo u Kinu pošto ga je osvojila Lingling Liju (56.350), dok se na poslednji stepenik pobedničkog postolja popela Britanka Brijoni Pejdž (55.735), koja je u Riju bila srebrna.

Dvostruka uzastopna olimpijska šampionka, Kanađanka Rozana Meklenan ostala je bez medalje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pošto je takmičenje završila kao četvrta sa 55.460 poena.

Sa ove dve medalje, Kina je osvojila ukupno 13 na trambolini otkako je ova disciplina uspostavljena kao olimpijski sport, na Igrama u Sidneju 2000. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Simon Bajls odustala od nastupa u još dve discipline

Izvor: Beta, 31.Jul.2021, 04:35

Američka gimnastičarka Simon Bajls odlučila je da se povuče iz finala u preskoku i dvovisinsokm razboju na Olimpijskim igrama u Tokiju, saopštila je danas Američka gimnastičarska federacija."Posle razgovora sa medicinskim osobljem, Simon Bajls je odlučila da se povuče iz finala preskoka i dvovisinskog...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.