Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatnu loptu dobija Ronaldo, Mesi ili Nojer?

Svetska fudbalska federacija (FIFA) saopštila je da su fudbaler Barselone Lionel Mesi, napadač Real Madrida Kristijano Ronaldo i golman Bajerna iz Minhena Manuel Nojer kandidati za Zlatnu loptu - najboljeg fudbalera 2014.

Portugalac Ronaldo je prošle godine proglašen za najboljeg igrača sveta i prekinuo trogodišnju dominaciju Mesija. Argentinac je do sada četiri puta osvojio prestižni trofej, Ronaldo dva puta, dok Nojer do sada nije proglašen za najboljeg igrača sveta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Mesi je ove sezone postao najbolji strelac španske lige i Lige šampiona, ali nije osvojio trofej s ekipom. U finalu Svetskog prvenstva u Brazilu, Argentina je izgubila od Nemačke sa 0:1, a gol "pancera" tokom celog turnira dobro je čuvao Nojer.

Nojer je prošle sezone s Bajernom osvojio titulu i Kup Nemačke. Ronaldo je prošle sezone osvojio Ligu šampiona i Superkup Evrope s Realom. U izboru za najbolju fudbalerku su Nemica Nadin Kesler iz Volfsburga, brazilska reprezentativka Marta iz danskog Rosengarda i amerikanka Ebi Vombah, koja igra za Vestern Njujork Fleš.

U konkurenciji za najboljeg trenera nalaze se selektor Nemačke Joahim Lev, trener Reala Italijan Karlo Anćeloti i Argentinac Dijego Simeone iz Atletiko Madrida.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.