Zlatni juniori oduševljeni

Izvor: RTS, 03.Avg.2009, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatni juniori oduševljeni

Selektor juniorske košarkaške reprezentacije Srbije Vladimir Jovanović ocenio je da su njegovi izabranici radom, zalaganjem i ispunjavanjem obaveza u potpunosti zaslužili zlatnu medalju na prvenstvu Evrope u francuskom gradu Mecu.

"U ime poslanika Narodne skupštine Republike Srbije i u svoje ime čestitam vam na osvojenoj zlatnoj medalji. Vaš uspeh je pobeda mladosti Srbije i ponos svakog njenog građanina. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Želimo vam puno uspeha u nastavku karijere", stoji u čestitki predsednice Narodne skupštine.

"Ekipu je od početka priprema pre dva meseca krasila izuzetna atmosfera. Glavni zadatak stučnog štaba bio je da svim momcima prenese da rad i upornost na kraju uvek donesu dobre rezultate", izjavio je Jovanović danas na konferenciji za novinare po sletanju našeg tima na beogradski aerodorom "Nikola Tesla".

Prema njegovim rečima, najbolji srpski juniori su na svakom koraku pokazali da su pravi profesionalci.

"Svi koji su pratili šampionat u Mecu složiće se da je reprezentacija pružila maksimum. Raduje me što ovi igrači imaju sjajan potencijal, a na nama je da im obezbedimo što bolje uslove za dalji napredak u karijeri", naglasio je Jovanović, zahvalivši selektoru A tima Dušanu Ivkoviću na ukazanom poverenju.

Kapiten Dejan Musli napomenuo je da su njegovi saigrači napravili veliki napredak i da su sazreli kroz rad na treninzima i na jakim mečevima.

"Moram da napomenem da smo na pripremama radili pakleno i da smo prvenstvo dočekali maskmalno spremni. Zlatna medalja najbolja je nagrada za to", istakao je Musli.

Jedan od najistaknutijih pojedinaca reprezentacije Nemanja Jaramaz podsetio je da je u Mecu odbranjeno zlato, koje je prethodna generacija osvojila pre dve godine na prvenstvu u Grčkoj.

"Na šampionatu je bilo i teških trenutaka, ali smo na kraju sve prevazišli i zasluženo slavili", zaključio je Jaramaz.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Selektor juniora Jovanović: Zaslužili smo zlato!

Izvor: Sportal.rs, 03.Avg.2009

Selektor juniorske košarkaške reprezentacije Srbije, Vladimir Jovanović, ocenio je da su njegovi izabranici radom, zalaganjem i ispunjavanjem obaveza u potpunosti zaslužili zlatnu medalju na prvenstvu Evrope u francuskom Mecu.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.