Zlatna sredina nije za Vošu, problem karaktera?

Izvor: Mondo, 09.Nov.2018, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatna sredina nije za Vošu, problem karaktera?

U prvom "krugu" domaćeg šampionata Vojvodina je pobedila samo jednu bolje plasiranu ekipu i to definitivno nije u skladu sa tradicijom kluba. Ko je ruši, karakter ili kvalitet?

Na polovini prvog dela prvenstva - Vojvodine je u "zlatnoj sredini".

Ta fraza zvuči dobro samo za navijače timove bez većih ambicija i onih koji su tek od skoro u Superligi Srbije, dok je za Vojvodinu nekoliko koraka daleko od onoga što će se smatrati uspešnom sezonom. Bar u okvirima koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su do sada važili...

"Nije ovo Vojvodina kakvu svi želimo", kazao je pomoćni trener Radovan Krivokapić na današnjoj konferenciji za medije, na kojoj se opet pojavio umesto Dragana Okuke.

"Očekivanja su svakako veća od dosadašnjih rezultata. Od trenutka kad smo došli u klub, što se mene tiče, ide to sve bolje, ali jako sporo... Hajde da sačekamo kraj godine i onda da podvučemo crtu. Onda možemo da kažemo da li je polusezona bila uspešna".

Novosađani su jedan od dva tima u gornjoj polovini tabele koji je do sada promenio trenera, a već postaje normalno da se učinak tima svodi na osnovu "trenerskih preseka".

Svaki naredni šef stručnog štaba se ograđuje od učinka svog prethodnika i uvek beleži ono "ali" u rezultatskom skoru, što je donekle i nešto što je postalo uobičajeno i kada je u pitanju najviša klupska instanca, koja se takođe menja češće od proseka...

"Lale" imaju svega šest pobeda i tek jednu od njih u duelu sa timovima koji su bolje plasirani od njih - i to gradskim rivalom Proleterom, ekipom koja je tek zakoračila u viši rang.

ZNAJU KAKO U LUČANIMA

Iako je mnogima to jedno od najneugodnijih gostovanja, Vojvodina se veoma dobro snalazi u Lučanima već godinama unazad. Zapravo, od 2007. godine ima samo jedan poraz na stadionu Mladosti (2:0 iz 2016. godine), dok se čak pet puta vraćala sa čitavim plenom, poslednji put u martu 2018.

U 16. kolu sledi gostovanje za bod uspešnijem rivalu Mladosti iz Lučana.

"Kada spoenete Mladost - nekako svi pomislimo na njihovog trenera (Nenad Milovanović prim. aut.). On izbija u prvi plan i odlično prenosi energiju na ekipu i igrače. Ekipa je odlično organizovana, čvrsta, disciplinovana i nezgodni su na njihovom terenu", kazao je Krivokapić i istakao da se radi o ekipi koja daje mnogo golova, ali ih i prima.

Suprotnost Vojvodini ove sezone koju posebno brine forma pred golom rivala.

"Ima dosta i u tome, nedostaju nam golovi, međutim rekao bih i da je nedostatak ove ekipe da igrači ne shvataju gde se nalaze, ne znaju šta znači Vojvodina. Ako pogledate te utakmice, uvek smo igrali bolje u drugom poluvremenu, da li nedovoljno uđemo dobro na startu ili šta je već...", naveo je Krivokapić i na potpitanje zbog čega je to tako, odgovorio...

"Nismo selektirali ovu ekipu, zatekli smo to što smo zatekli, radimo s njima i izvlačimo najviše što je moguće. Ne možemo da uđemo u njihove glave, ali radićemo na tome".

U toku konferencije Krivokapić, koji je inače i bivši igrač Vojvodine, kazao je da sadašnji igrači kluba ne osećaju ono što je esencija kluba...

Iz njegovog odgovora više se može naslutiti da je problem karakter, manje kvalitet.

"Mi moramo da shvatimo težinu kluba i težinu ovog dresa. Sutra kad odemo u Lučane treba da izađemo s mišlju da pobedimo i ostvarimo tri boda, bez obzira ko je s druge strane. Samo s takvim razmišljanjem možemo da budemo bolji. Moramo tako da vratimo Vojvodinu na to mesto", kazao je Krivokapić i sam nastavio da se obraća igračima:

"Ko tako ne misli - bolje da ostane u Novom Sadu! To je moja lična poruka i možda sam dosadan, ali svi od igrača, stručnog štaba - moramo da shvatimo da smo Vojvodina. To je jedini put da vratimo Vojvodinu tamo gde joj je mesto".

Meč u Lučanima igra se u subotu od 16 časova, a Vojvodina će biti bez povređenih Milana Đurića, Nikole Srećkovića, Aleksandra Mirkova i Nikole Srećkovića.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.