Zlatna rukavica Marjanoviću

Izvor: B92, 18.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatna rukavica Marjanoviću



Bokser Radničkog iz Kragujevca Ljubomir Marjanović osvojio je 51. Zlatnu rukavicu na Međunarodnom turniru "Meč šampiona" koji je u nedelju završen u Jagodini, pošto je u finalnoj borbi u kategoriji do 60 kilograma pobedio Miodraga Smiljanića iz Novosadske Vojvodine. Zlatnu rukavicu Marjanoviću je uručio predsednik žirija i direktor svih selelcija Bokserskog saveza Srbije Tadija Kačar. U žiriju su još bili bivši bokserski šampioni Dragan Konovalov i Milivoje Labudović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Žiri je za najbolje finale proglasio duel izmedju Nebojše Čurovića i Boška Draškovića, koji je završen pobedom Čurovića. Za najboljeg tehničara proglašen je Milan Piperski, a nagradu je dobio i najmladji takmičar u finalu Bojan Aleksandrov iz Bugarske.

Za Zlatnu rukavicu borilo se u petak, subotu i nedelju 39 boksera iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Mađarske i Slovenije. Delagat Evropske amaterske bokserske asocijacije bio je Austrijanac Valdemar Mencel, a predstavnik Bokserskog saveza Srbije Miladin Vasojević, domacin turnira bila je Skupština opštine Jagodina i bokserski klub Kablovi iz Jagodine.

Rezultati finalnih borbi:

do 57 kg: Bojan Aleksandrov – Fejza Ajdarević 0:2

do 60 kg: Miodrag Smiljanić – Ljubomir Marjanović 0:2

do 64 kg: Nersad Milićević – Milan Piperski 0:2

do 69 kg: Predrag Kovačević – Zoran Mitrović 2:0

do 75 kg: Nebojša Čurović – Boško Drašković 2:0

do 81 kg: Marko Nikolić – Darko Kučuk 0:2

do 91 kg: Miloš Cvetković – Amel Zejnelović 2:0

preko 91 kg: Rok Urbanc – Miloš Srdić 0:2.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.