Zlatna lopta za Ronalda

Izvor: RTS, 12.Jan.2015, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatna lopta za Ronalda

Kristijano Ronaldo treći put osvojio Zlatnu loptu. U najboljem timu sveta nalaze se po trojica igrača iz Reala i Bajerna, dok je najveće iznenađenje u timu David Luiz. Joakim Lev trener godine.

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo izabran je u Cirihu za najboljeg fudbalera u 2014. godini, u izboru Svetske fudbalske federacije (Fifa). >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Prva zvezda madridskog Reala i reprezentacije Portugalije, osvojio je laskavo priznanje treći put u karijeri, nakon što je za najboljeg proglašen 2008, dok je nosio dres Mančester junajteda, i prošle godine.
Portugalac je dobio 37,66 odsto glasova, a u konkurenciji za najboljeg fudbalera bili su još Lionel Mesi iz Barselone, koji je dobio 15,76 odsto glasova, i golman Bajerna iz Minhena Manuel Nojer, sa 15,72 odsto.
"Zahvalan sam svima koji su glasali za mene. Ovo je bila neverovatna godina. Želeo bih da nastavim ovako, da pokušam da napredujem i iz dana u dan budem sve bolji. Nikada nisam mislio da ću tri puta osvajati ovu nagradu. Želim da postanem jedan od najboljih igrača svih vremena", rekao je Ronaldo na svečanosti.
Ronaldo je ujedno postao prvi igrač Real Madrida koji je Zlatnu loptu osvojio dva puta zaredom.
Pobednike su birali selektori i kapiteni muških i ženskih reprezentacija svih 209 članica Fife, kao i predstavnici medija koje su izabrali list Frans fudbal i Fifa.
Prema podacima na sajtu Fife, kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović pet poena dao je Ronaldu, tri Mesiju, a jedan saigraču iz Čelsija Edenu Azaru.
Selektor Srbije Radovan Ćurčić Ronaldu je dao pet poena, Mesiju tri, a fudbaleru Bajerna Bastijanu Švajnštajgeru jedan poen.
"Ferenc Puškaš", nagrada za najlepši gol prethodne godine, otišla je u ruke Hamesa Rodrigeza, za fenomenalan gol na Svetskom prvenstvu u Brazilu, protiv Urugvaja.
Za najbolju fudbalerku u prošloj godini proglašena je Nadin Kesler iz Volfsburga. Ona je dobila 17,52 odsto glasova. U konkurenciji su bile još brazilska reprezentativka Marta (14,16 odsto) i Amerikanka Ebi Vombah (13,33 odsto).
U najboljem timu za prošlu godinu su golman Manuel Nojer (Bajern Minhen), dok su Serhio Ramos (Real Madrid), David Luiz (PSŽ), Tijago Silva (PSŽ) i Filip Lam (Bajern Minhen) najbolji odbrambeni igrači.
Najbolji igrači sredine terena su Andres Inijesta (Barselona), Toni Kros (Real Madrid) i Anhel di Marija (Mančester junajted), dok su najbolji napadači Kristijano Ronaldo (Real Madrid), Lionel Mesi (Barselona) i Arjen Roben (Bajern Minhen).
Selektor fudbalskog prvaka sveta, reprezentacije Nemačke, Joakim Lev, proglašen je za najboljeg trenera u konkurenciji Karla Ančelotija (Real Madrid) i Dijega Simeonea (Atletiko Madrid).
Nagradu za fer-plej dobili su volonteri Fife za obavljen posao na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najbolji među najboljima: Ronaldo odbranio "Zlatnu loptu"! (FOTO)

Izvor: Sportal.rs, 12.Jan.2015

Portugalac Kristijano Ronaldo odbranio je trofej "Zlatna lopta" namenjen najboljem igraču sveta za kalendarsku godnu! Drugi put zaredom, a treći u karijeri, sjajni ofanzivac madridskog Reala iza sebe je ostavio najvećeg konkurenta i četvorostrukog osvajača Lionela Mesija, koji je uz Nemca Manuela...

Nastavak na Sportal.rs...

Šta je toliko smorilo Anrija kada je uručio Zlatnu loptu Ronaldu? (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 13.Jan.2015, 09:03

Francuz se zaista čudno ponašao nakon što je pročitao ime Kristijana Ronalda kao dobitnika prestižnog priznanja..Mnogima koji su gledali ceremoniju dodele Zlatne lopte koja je otišla drugu godinu zaredom u ruke Kristijana Ronalda nije promaklo ponašanje Tijerija Anrija koji je predao nagradu Portugalcu...Legendarni...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.