Izvor: Politika, 18.Dec.2014, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Zlatna lopta” FSS Ćurčiću i Matiću

Ceremonijom dodele priznanja Fudbalski savez Srbijeu „Metropolu” obeležio tekuću godinu. – Skromni slavodobitnici.– Mažiću, Ristiću i Đurđeviću „zlatna pištaljka”

Kraj je godine i vreme je da se svode računi u srpskoj fudbalskoj organizaciji, koja se poslednjih dana, pre svega zahvaljujući pobedi u prijateljskom meču sa Grčkom, na zvaničnoj Fifa rang listi popela za čak osam mesta, pa sada zauzima 38. mesto. Fudbalski savez Srbije je u hotelu „Metropol” >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << održao tradicionalnu proslavu – proglašenje najboljeg trenera i fudbalera za 2014. godinu. Izbor je ove odine zasluženo pao na ljude koji su svojim nesebičnim radom i angažmanom, doprineli da se o Srbiji daleko čuje. Za najboljeg trenera proglašen je selektor A tima Radovan Ćurčić, dok je za najboljeg igrača izabran reprezentativac Nemanja Matić, fudbaler Čelsija.

Ceremoniji dodeli priznanja prisustvovale su brojne zvanice iz domaćeg fudbala. Glavni domaćin eminentnog skupa predsednik FSS Tomislav Karadžić, nije krio da srpski fudbal u narednoj godini očekuju još veća iskušenja.

–  „Zlatna lopta” i ove godine zasluženo ide u prave ruke. Selektor Ćurčić je trenersku karijeru gradio na pravi način, a uspeh protiv Španije u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo, je dokaza da je izrastao u jednog od naših najboljih stručnjaka. Sa druge strane, Nemanja Matić je danas jedan od najcenjenijih igrača u Evropi, neko oko koga se otimaju najbolji klubovi. Uostalom, o njegovim ljudskim i igračkim potencijalima često govori i Žoze Murinjo, sigurno najveći trener današice, istakao je Karadžić.

Radovan Ćurčić je neko u koga danas gleda čitava fudbalska Srbija. Od njega se očekuje da ispravi sve greške svog prethodnika, da Srbiju bar približi baražu za odlazak na prvenstvo Evrope u Francuskoj. Taj zadatak neće biti ni malo lak.

– Ovo je svakako do sada moje najveće individualno priznanje, kazao je Ćurčić, primajući od predsednika Karadžića „zlatnu loptu”. Ovo nije samo moj uspeh, već uspeh čitavog tima. Zahvalio bih se članovima Izvršnog odbora na priznanju, koje me sada posebno obavezuje i motiviše da nastavim da radim još više. Posebno bih se zahvalio Savi Miloševiću i Mitru Mrkeli, ljudima koji su verovali u moj rad.

Za Nemanju Matića, koji je danas nezamenljiv član naše najbolje reprezentacije i Čelsija, priznanje je došlo u pravi čas. Za glavnog kreatora naše reprezentacije „zlatna lopta” FSS sada još više obavezuje.

– Ovaj trofej je svakako san svakog fudbalera, priznao je Matić. Ipak, ovu radost bih podelio sa saigračima iz reprezentacije jer su i oni velikim delom zaslužni što danas stojim na pobedničkoj bini. Pred nama je godina novih izazova, godina u kojoj treba svi zajedno da pokušamo da ispravimo neke greške. Naravno da nije sve izgubljeno, borićemo se za Francusku dok god imamo šanse.

Našoj najboljoj sudijskoj trojci na čelu sa Miloradom Mažićem, Daliborom Đurđevićem i Milovanom Ristićem, uručena je „zlatna pištaljka”. Na ceremeniji je istaknuto da su oni na dostojan način predstavljali Srbiju na Mundijalu u Brazilu.

– Hvala FSS na ukazanom poverenju a naš zadatak je da u 2015. godini budemo jš uspešniji, istakao je u ime nagrađenih sudija Milorad Mažić.

Dodeli priznanja prisustvovali su i čelnici naših najboljih klubova, što je bila jedinstvena prilika da razgovore u opuštenijoj atmosferi.

Dragan Todorović

objavljeno: 18.12.2014.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Matić, Ćurčić i Mažić najbolji u Srbiji

Izvor: RTS, 19.Dec.2014, 03:27

Na svečanosti u hotelu "Metropol" uručene su Zlatne lopte Fudbalskog saveza Srbije – najboljem igraču u 2014. godini Nemanji Matiću i najboljem treneru Radovanu Ćurčiću. Zlatna pištaljka pripala je Miloradu Mažiću, kao najboljem arbitru...Nemanja Matić je priznanje zaslužio sjajnim partijima...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.