Zlatiborci slavili na Bubnju pogotkom sa bele tačke

Izvor: KGsport.info, 05.Maj.2018, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatiborci slavili na Bubnju pogotkom sa bele tačke

Fudbaleri Šumadije (crni dresovi) uspešno su parirali Zlatiboru , ali poklekli sa penala

Posle dve vezane pobede, fudbaleri Šumadije 1903 danas su u 27. kolu Srpske lige „Zapad“ izgubili bodove na svom terenu od konkurenta za Prvu ligu Srbije Zlatibora iz Čajetine, i to minimalnim rezultatom 0:1 (0:0).
Bio je to susret od izuzetne važnosti za obe ekipe. Domaći tim posle pobede nad Loznicom i Jedinstvo Putevima, danas je za protivnika imao jaku i izuzetno >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << borbenu ekipu Zlatibora, koja sa Slogom iz Požege vodi trku za lidersku poziciju. Odbrana domaćeg tima bila je na velikom iskušenju u prvom poluvremenu, kada su Zlatiborci napadali kao osice i šutirali iz svih pozicija, ali je izdržala, a gol primila početkom drugog poluvremena iz penala.
Zlatiborci su krenuli ofanzivno i preko Radulovića i Dejana Vidića pokušali da što pre dođu u vođstvo, ali je golman Nastić bio siguran. U 16. minutu ofanzivni bek gostiju Miličić u 16. minutu uzdrmao je stativu, šut Kastratovića završio je pored stative, a udarac Pavlovića zaustavio je golman Šumadije 1903.
Fudbaleri srpskoligaša sa Bubnja oslobodili su se pritiska i u 27. minutu prvi put ozbiljnije pripretili protivniku. Posle kornera sa desne starne, štoper Milosavljević je sa ivice peterca loptu glavom poslao preko gola Zlatibora.
U 42. minutu Đorđević je sa dvadesetak metara šutirao levom nogom, ali je golman gostiju Divac bio na mestu i sprečio pogodak.  Na drugoj strani, neposredno pred odlazak na odmor, u kontranapadu Mitrović se probio kroz odbranu Šumadije, ali je hrabrom intervencijom izvan linije šesnaest metara golman Nastić uspeo nogom da izbije loptu i spreči vođstvo gostiju iz Čajetine.
Igrači Zlatibora su konstantno napadali, ali su pobedu obezbedili tek sa bele tačke
Fudbaleri Zlatibora i posle odmora nastavili su sa pritiskom i u 47. minutu došli u vođstvo. U peterac Šumadije 1903 preko leve strane ušao je Jokić i u duelu sa Milosavljevićem, koji je pokušao da izbije loptu, pao blizu korner linije, a sudija Miroslav Matić iz Tršića bez dvoumljenja pokazao je na belu tačku. Udarac sa jedanaest metara Jokić je izveo jako i precizno u desni donji ugao, golman Nastić je uspeo samo vrhovima prstiju da zakači loptu, koja je završila u mreži.
Igrači Šumadije 1903 i posle primljenog gola nisu se predavali i u 57. minutu Knežević je sa oko trideset metara uputio „projektil“, ali je prečka sprečila izjednačenje. Pokušao je mladi Đurović glavom, ali je to bio lak plen za golmana Divca.
U 72. minutu još jednom je Nastić istrčavanjem uspeo da ispred Pavlovića loptu izbaci u korner. Pritisak Zlatiboraca nastavljen je i u finišu utakmice, ali je golman Šumadije 1903 zaustavio udarce Jokića i Vidića, pa je današnji susret na Bubnju završen minimalnom pobedom gostujuće ekipe.
ŠUMADIJA 1903 – ZLATIBOR 0:1 (0:0)
KRAGUJEVAC
Stadion: Bubanj.
Gledalaca: 150.
Sudija: Miroslav Matić (Tršić).
Pomoćnici: Željko Đurić (Ub), Slobodan Starčević (G. Milanovac).
Strelac: Jokić u 47. minutu iz jedanaesterca.
Žuti kartoni: Đurović (Šumadija 1903), Anđelković, Pavlović (Zlatibor).
ŠUMADIJA 1903: Nastić, Todorović, Baroš, Nedeljković, Milosavljević, Đurović, P. Đorđević (od 46. Jotović), Knežević (od 65. Stojanović), N. Đorđević (od 80. Mihajlović), L. Vidić, Aleksić.
ZLATIBOR: Divac, Miličić, Srbijanac, Jokić, Anđelković, Radulović, Kastratović, Pavlović, D. Vidić, Lazović, Mitrović (od 83. Đurić)
Danas je odigrano još šest susreta 27. kola Srpske lige „Zapad“ i postignuti su sledeći rezultati: Sloga (Po) – Tutin 2:1, Budućnost Krušik – Železničar 0:1, Proleter Mihajlovac – Polet (Lj) 0:0, Mokra gora – Šumadija (A) 1:0, FAP – Jedinstvo (Ub) 2:1, a sutra se sastaju Jedinstvo Putevi – Loznica i Provo – Smederevo.
I pored pobede Zlatibor se zadržao na drugoj poziciji sa dva boda manje od Požežana, dok je Šumadija 1903 pala za dve stepenice i vratila na pretposlednje mesto na tabeli, ostavši sa 24 osvojena boda.
U narednom kolu srpskoligaš sa Bubnja ima još jedan težak susret na gostovanju Tutinu.
Tekst i foto: M. Jovičić

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.