Izvor: MozzartSport.com, 18.Jan.2021, 23:42

Zlatanizacija se nastavlja! Ibrina dominacija na Sardiniji, Milan ostao bez još igrača (VIDEO)

Visoka cena plaćena pred Atalantu

Mnogi su se pitali kako će skoro dvomesečna pauza zbog povrede lože uticati na Zlatana Ibrahimovića. Nije trebalo da brinu.

Čudi priorde se vratilo!

Zlatan se posle skoro dva meseca prvi put našao u startnoj postavi Milana u Seriji A i doneo mu pobedu od 2:0 na gostovanju Kaljariju kojom su Rosoneri zadržali prvo mesto i prednost od tri boda u odnosu na Inter.

Bez gomile bitnih igrača >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << poput Tea Ernandeza, Rebića, Čalhanoglua, Benasera, Krunića, Gabije, Milan je opet osvojio tri velika boda, a trener Pioli pokazao da pravi čuda ove sezone sastavljanjem tima uz toliko problema. Jeste da je Kaljari bio u jako lošoj seriji, ali baš zbog toga je ovo bio mač sa dve oštrice.

I pitanje kako bi desetkoovani Milan prošao na Sardiniji da se u prvu postavu nije vratio neuništivi Zlatan Ibrahimović i poveo neiskusni tim ka pobedi.

Milan je kao u većem delu sezone otvorio meč ofanzivno i agresivno, a Zlatan je posle pet minuta igre pokazao kako se koristi iskustvo. Braim Dijaz ga je lansirao pred gol Kaljarija u petom minutu, a Ibra se iskusno ’uvalio’ Likojanisu u putanju i naterao ga da napravi penal. Setite se, na sličan način je navukao Kolarova u derbiju...

Naravno, Ibra je preuzeo odgovornost i sa bele tačke doveo Milan u vođstvo. Zlatanu je to bio deveti prvenstveni meč zaredom na kojem je bio strelac kad se nađe u startnoj postavi. A 23. godina zaredom u profesionalnom fudbalu u kojoj je bio strelac na nekoj prvenstvoj utakmici. Davno beše 1998. godina kada je dao prvi...

Nastavio je Zlatan da dominira, pa čak i da se poigrava što govori i ovaj maestralan pas u njegovom stilu. Uživajte u magiji velikog majstora...

Kaljari je bio bezopasan, a Milan je možda platio skupu cenu dobroj odrbani u prvom poluvremenu. Komandant Kjer je izašao na poluvremenu zbog lakše povrede, a kapiten Romanjoli je zaradio žuti karton zbog kojeg preskače naredni meč sa Atalantom. Dakle, Rosoneri možda bez startnog štoperskog tandema protiv opasnog tima iz Bergama.

A da domaći ne pomisle da je Ibra šaljivdžija, podestio ih je na početku drugog poluvremena. Opet je pobegao odbrani Kaljarija, izašao sam na golmana i rutinski pogodio za 2:0. Sudija je prvo mislio da je ofsajd, ali Likojanis je zakasnio za nekoliko cenimetara i opet bio tragičar.

Sa 2:0 pola sata pre kraja je delovalo da je Milan završio posao, ali je rezervista salemakers napravio glupost posle samo osam minuta na terenu i zaradio drugi žuti karton zbog faula. Ostao je Milan bez Salemakersa za Atalantu, ali i sa igračem manje pa je Kaljari pretio u finišu meča. Ali Milanova odbrana je odolela...

Zlatan je trijumfalno preveo Milan preko Sardinije i Rosoneri nastavljaju sjajnu sezonu. Ipak, sledi mnogo težak meč protiv Atalante bez gomile bitnih igrača. Sve će biti na Zlatanu.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.