Zizu najpopularniji Francuz

Izvor: B92, 13.Avg.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zizu najpopularniji Francuz



Fudbaler Zinedin Zidan je najpopularnija ličnost u Francuskoj, iako je na proteklom Mundijalu udario glavom protivničkog igrača, pokazalo je istraživanje objavljeno u nedelju.

Bivši kapiten francuske reprezentacije dobio je crveni karton 10 minuta pre kraja produžetaka u finalu Svetskog prvenstva 9. jula, jer je glavnom udario italijanskog igrača Marka Materacija, zbog čega nije pucao penale koji su odlučili pobednika.

Istraživanje agencije Ifop, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje su objavile novine "Žurnal du Dimanš", pokazalo je da čak 48 posto ispitanika smatra da je Zidan, koga zovu i fudbalskim genijem i jednim od najboljih igrača svoje generacije, najpopularnija osoba u Francuskoj.

"Dan posle 9. jula za mnoge je njegova reputacija otišla dole. Njegov udarac glavom upropastio je sve. Ali, ipak... Moramo da verujemo da su mu Francuzi sve oprostili, čak ga i uzdigli", navodi se u članku o tom istraživanju.

Zidan je kasnije rekao da je Materacija udario jer mu je vređao majku i sestru. FIFA je oba igrača kaznila, a Zidanu zabranila igranje tri, a Materaciju dva meča.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.