Životna kriza Tomasa Milera - NIJEDAN od osam! Debitantski het-trik Gnabrija ostaje u drugom planu (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 12.Nov.2016, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Životna kriza Tomasa Milera - NIJEDAN od osam! Debitantski het-trik Gnabrija ostaje u drugom planu (VIDEO)

Prosinečki doživeo najubedljiviji poraz na klupi Azerbejdžana, Česi tukli Norvežane i totalno im upropastili dan

Nemačka posle San Marina i laganih i očekivanih 8:0 ima razloga za veselje, ali i za brigu! Pogađate, čovek o kome se najviše pričalo pred ovaj duel i koji je večeras trebalo da probije barijeru, nije postigao nijedan od osam pogodaka. Jeste, radi se o Tomasu Mileru koji je zapao u najveću golgetersku krizu u karijeri, pa će Nemci sutra o toj činjenici >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pričati verovatno isto onoliko koliko i o debitanstkom het-triku Serža Gnabrija, ako ne i više. Jer ipak je svetski prvak igrao protiv nedoraslog rivala...    

Mi nećemo mnogo da analiziramo Milera. Dovoljan će biti jedan podatak da oslika o kakvoj se krizi radi - u Bundesligi sjajni napadač gol nije dao od aprila - dakle od prošle sezone - u Ligi šampiona još je katkad i pogađao, a sada evo, kriza se prenela i na reprezentativni nivo. Uspeo je Miler, doduše, večeras da namesti dva gola, ali vidno je bilo koliko je nervozan što ne može da pogodi ni mrežu San Marina.

Apsolutni junak večeri kada je ovaj meč u pitanju - 21-godišnji Serž Gnabri. Preporođen otkako je stigao oz Arsenala u Verder Gnabri je konačno zabeležio debi u nacionalnom timu i šansu iskoristio maksimalno. Bolje nije moglo. Sa tri gola on je bio najbolji igrač utakmice (takav učinak na debiju nije imao niko od Ditera Milera 1976), pokazavši da svih prethodnih godina nije uzalud smatran jednim od najtalentovanijih ofanzivaca na svetu. Pored Serža Gnabrija u strelce su se još upisali Jonas Hektor (2), Kedira, Foland i Simonkini (autogol).

O samoj igri izlišno je trošiti reči. Statistika sve može da dočara: San Marino je loptu u posedu imao 23 odsto vremena; šuteva u okvir gola - 0; šuteva van okvira - 0; uspešnih dodavanja tokom 90 minuta - 59. Nemačka sve to i sto: 77; 18; 10; 645! Fudbaleri San Marina jednom su dodirnuli loptu u šesnaestercu Nemačke...

Ovo je peta uzastopna pobeda Pancera posle poraza od Francuske u polufinalu EURA. Gol razlika 18:0.

I jedna zanimljivost: Na današnji dan pre ravno deset godina Nemci su zabeležili najubedljiviju pobedu u kvalifikacijama, dobili su San Marino 13:0. 

A bajci Roberta Prosinečkog i njegovih Azerbejdžanaca došao je kraj. Učinak od sedam bodova posle četiri kola i drugo mesto na tabeli iza Nemačke svakako su istorijski uspeh za Azere, međutim, večerašnjih 0:4 protiv Iraca dobrano je otreznilo tamošnje zaljubljenike u bubamaru. O'Nilov tim dominirao je od početka do kraja, potpuno kontrolisao utakmicu u svakom momentu i zasluženo slavio vrlo ubedljivo. Prosinečki je igrao otvoreno, u formaciji 4-3-3 i možda otuda ovako ubedljiv poraz, najteži otkako je preuzeo ovu azijsku selekciju.

Ali imaće Azeri u ovoj grupi još štošta da kažu, pogotovo pred svojim navijačima...  

Iza Norvežana je užasan dan. Posle poraza njihove mlade reprezentacije u prvom meču baraža za EP u Beogradu, seniorski tim je istim rezultatom izgubio u Pragu od Češke. Skandinavci tako posle četiri kola imaju samo tri boda i to iz susreta sa San Marinom, pa se može reći da polako mogu da se pozdravljaju s plasmanom na Svetski kup u Rusiju.

S druge strane, Česi se s ova tri boda vraćaju u život i zahvaljujući rezultatu iz Belfasta sada su na samo dva boda od Severne Irske i Azerbejdžana koji dele drugu poziciju. Za prvi gol Čeha direktan krivac je defanzivac gostiju Hovland, kome je Krejči oteo loptu, povukao do šesnaesterca, a onda idealno poslužio Krmenčika - 1:0. Drugi gol Knedličke su postigle čim je počelo drugo poluvremen (Dočkal za Žmrhala), čime je praktično stavljena tačka na sudbinu Norvežana...

GRUPA C

Češka - Norveška 2:1 (1:0)

/Krmenčik 11, Žmrhal 47 - King 87/

S. Irska - Azerbejdžan 4:0 (2:0)

/Laferti 27, Mekoli 40, Meklefin 66, Brant 83/

San Marino - Nemačka 0:8 (0:3)

/Kedira 7, Gnabri 9, 58, 76, Hektor 32, 65, Simonkini 82, Foland 85/

(foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.