Životna drama nekad najplaćenijeg fudbalera sveta: Može da naudi sebi

Izvor: B92, 01.Feb.2024, 12:31

Životna drama nekad najplaćenijeg fudbalera sveta: "Može da naudi sebi"

Nekada najplaćeniji fudbaler sveta Esekijel Laveci proživljava verovatno najteži period u svom životu poslednjih 40 dana.

Laveci je početkom januara primljen u bolnicu u Buenos Ajresu zbog predoziranja, smešten je na intenzivnu njegu, a i danas je, više od tri nedelje kasnije, na klinici.

"Marka" je objavila da su doktori utvrdili Lavecijevu dijagnozu i ustanovili hipomaniju, hronični poremećaj raspoloženja.

"On se ne leči od zloupotrebe droga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ili alkohola, već od psihijatrijskog poremećaja zbog kog neko može sam sebe da povrijedi i koji može biti pokrenut raznim faktorima", objasnio je Lavecijev advokat.

Advokat je objasnio i da jedna hipomanična epizoda može da traje od jednog do četiri dana, a još uvek nema određenog termina kada bi Laveci trebalo da napusti kliniku.

Hipomanija, koja je obično deo bipolarnog poremećaja poznatog i pod nazivom manična depresija.

Taj poremećaj, koji pogađa jedan odsto ljudi, karakterišu snažne oscilacije raspoloženja i energije između dva afektivna pola – od depresije preko neutralnog stanja do euforije.

Tokom takvog stanja bi mogao da nauditi sebi, objašnjeno je.

Laveci je igračku karijeru završio početkom 2020. godine u dresu kineskog Hebeija, a ranije je igrao za PSŽ, Napoli, San Lorenco, Đenou i Estudijantes.

Krajem 2016. godine Laveci je bio najplaćeniji igrač na svetu sa godišnjom platom većom od 20 miliona dolara dok je nastupao za kineski Hebei, a upisao je i 51 nastup za reprezentaciju Argentine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Životna drama nekad najplaćenijeg fudbalera svijeta

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Feb.2024

Nekada najplaćeniji fudbaler svijeta Esekijel Laveci proživljava vjerovatno najteži period u svom životu posljednjih 40 dana.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.