Izvor: MozzartSport.com, 06.Dec.2020, 00:30

Žiru nema nameru da stane, Lids igrao samo četiri minuta

Plavci posle preokreta stigli do nove pobede i preuzeli lidersku poziciju, makar na kratko

Osamnaest godina je prošlo od poslednje pobede Lidsa nad Čelsijem, a povratnik u Premijer ligu na trijumf protiv Londonskog kluba čekaće makar do 2021. godine, jer je večeras, na Stamford Bridžu, posle preokreta, ostao praznih šaka (3:1).

Izabranici Marsela Bijelse idealno su otvorili utakmicu i već u četvrtom minutu stigli do vođstva. Filips je uposlio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Bamforda, a napadač Lidsa iskoristio je nerezonsko istrčavanje i lošu reakciju Mendija da zatrese mrežu domaćina. Engleski centarfor očigledno posebnu inspiraciju ima na gostovanjima, na kojima je postigao sedam golova ove sezone i po tom kriterijumu je prvi u Premijer ligi.

Pogodak Bamforda ispostavio se ujedno i kao sve vredno pomena kad je ofanziva Lidsa u pitanju, a lopta u mreži probudila je izabranike Frenka Lamparda.

Već u 9. minutu Čelsi je mogao da dođe do izjednačenja, ali je Timo Verner promašio nemoguće. Maunt je izveo korner, Žiru je prebacio glavom loptu na drugu stativu, a bivši napadač Lajpciga je sa metar udaljenosti od gol linije uspeo da ne zatrese mrežu.

Za razliku od Vernera koji je posle fenomenalnog starta sezone nanizao pet utakmica bez postignutog gola, Žiru je nastavio da teroriše odbrane rivala. Sjajni napadač posle četiri pogotka protiv Sevilje, koban je bio i po gol Lidsa. Centaršut Džejmsa sa desnog boka sa pet metara, iz prve, prosledio je u mrežu gostiju. Iskusni napadač je tako postigao gol na šestoj uzastopnoj utakmici na kojoj je bio starter i sa 34 godine najstariji je igrač kojem je to pošlo od ruke među premijerligašima.

Izjednačen rezultat ostao je na snazi do 61. minuta kad je Maunt izveo novi korner, a Zuma je nadvisio sve igrače u šesnaestercu Lidsa i glavom doneo potpuni preokret.

Vodeći pogodak Plavaca je u potpunosti otvorio rivala, pa se Melije našao na vetrometini pred Čelsijevim ofanzivcima gladnim golova. Francuskog golmana pred sunarodnikom je spasila stativa u 69. minutu, a sedam minuta kasnije rutinski je zaustavio udarac glavom Vernera.

U 87. minutu Abraham, koji je dobio šansu u završnici susreta umesto Žirua, je oprobao udarac, ali je šutirao preko prečke. Ipak, ofanziva Čelsija se isplatila u trećem minutu sudijske nadoknade kad je Pulišić na proigravanje Vernera postavio konačni rezultat - 3:1.

Čelsi je pobedom preuzeo lidersku poziciju, makar dok Totenhem i Liverpul ne odigraju svoje duele 11. kola. Tim Frenka Lamparda ostvario je u dosadašnjem delu takmičenja šest pobeda, četiri remija i jedan poraz, dok je Lids u 11 susreta četiri puta stizao do celog plena uz još dva nerešena ishoda.

PREMIJER LIGA - 11. KOLO

Subota

Barnli - Everton 1:1 (1:1)

/Brejdi 3 - Kalvert Luin 45+3/

Mančester Siti - Fulam 2:0 (2:0)

/Sterling 5, De Brujne 26pen/

Vest Hem - Mančester Junajted 1:3 (1:0)

/Suček 38 - Pogba 65, Grinvud 68, Rašford 78/

Čelsi - Lids 3:1 (1:1)

/Žiru 27, Zuma 61, Pulišić 90+3 - Bamford 4/

Nedelja

13.00: (2,80) VBA (3,05) Kristal Palas (2,70)

15.15: (3,60) Šefild Junajted (3,35) Lester (2,10)

17.30: (2,15) Totenhem (3,35) Arsenal (3,50)

20.15: (1,65) Liverpul (3,80) Vulverhempton (5,80)

Ponedeljak

21.00: (2,65) Brajton (3,20) Sautempton (2,75)

Odloženo

Aston Vila - Njukasl

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.