Izvor: MozzartSport.com, 02.Avg.2021, 23:31

Žiru ne brine zbog prokletstva Milanove devetke: Nosili su je šampioni Inzagi, Van Basten i Papen

Rosoneri promovisali iskusnog Francuza, koji se već upisao u strelce

Prvo golom u prijateljskoj utakmici sa Nicom (1:1), a onda i izjavama na zvaničnoj promociji, iskusni Olivije Žiru predstavio se navijačima Milana.

U centru pažnje razgovora sa italijanskim novinarima bila je priča o navodnom prokletstvu broja devet na crveno-crnom dresu, koji će nositi 34-godišnji napadač.

Naime, Rosoneri još od Filipa Inzagija nisu imali golgetera >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << po kom su prepoznatljivi. Nekoga kao što je, primera radi, prošle sezone u gradskom rivalu bio Romelu Lukaku, strelac 30 golova u 44 utakmice.

23.08: (4.60) SAMPDORIJA (3.60) MILAN (1.80)

Najefikasniji igrač Milana bio je Zlatan Ibrahimović sa 17 pogodaka u svim takmičenjima. Sigurno bi taj broj bio veći da Šveđanin dobar deo sezone nije bio povređen, ali pitanje je da li bi baš dostigao Belgijanca.

Proteklih sezona, preciznije od Inzagijevog završetka karijere 2012. godine, kultnu devetku u Milanu su na leđima imali Mario Mandžukić (0 golova, 11 utakmica), Đanluka Lapadula (8 golova, 29 utakmica), Kšištof Pjontek (16 golova, 41 utakmica), Andre Silva (10 golova, 41 utakmica), Gonzalo Iguain (8 golova, 22 utakmice), Luiz Adrijano (6 golova, 36 utakmica), Alešandre Pato (63 gola, 150 utakmica) i Fernando Tores (1 gol, 10 utakmica). Izuzev Pata, od kog su doduše očekivanja bila mnogo veća do jedne osvojene titule sa Milanom, niko ni da se udostoji poređenja s legendarnim golgeterom.

Teško je poverovati da će špic koji u septembru puni 35 godina bitno promeniti situaciju, ali Žiru je samouveren i priče o prokletstvu ga ne dotiču.

"Nisam uopšte sujeveran. Mislim da to da li neko igra dobro ili loše ne zavisi od broja koji nosi na dresu. Verujem da mogu da se izborim sa pritiskom koji donosi devetka u klubu kao što je Milan, koju su ranije nosili šampioni poput Inzagija, Van Bastena ili Papena. Osećam čast i odgovornost i daću sve od sebe da navijače učinim ponosnima", istakao je Francuz.

Biće zanimljivo videti kakav će izbor napraviti Stefano Pioli i hoće li se opredeliti za formaciju sa dvojicom veterana u tandemu ili će prednost imati Ibrahimović, a Žiru biti alternativa.

"Ne osećam se kao zamena, ali trener će odlučiti ko će igrati. Došao sam da pomognem i želim da odigram što je više utakmica moguće. Ljudi koji su me doveli veruju u mene i mislim da mogu da doprinesem", objasnio je špic koji je golovima doneo titulu Monpeljeu 2012. godine, a potom igrajući za Arsenal dao 105 golova u 253 utakmice, dodavši i 41 asistenciju.

U Milan je Žiru došao iz Čelsija za 1.000.000 evra, uz potencijalno dupliranje sume ukoliko budu ispunjeni svi bonusi.

Za prvi pogodak u crveno-crnom dresu trebalo mu je pet minuta po ulasku u igru. Videćemo koliko će ih biti na kraju i hoće li dve godine biti dovoljne da se skine "prokletstvo Milanove devetke".

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.