Zimonjić i Santoro u finalu Pariza!

Izvor: B92, 04.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zimonjić i Santoro u finalu Pariza!



Nenad Zimonjić i Fabris Santoro uspeli su da se plasiraju u finale ATP turnira Masters serije u Parizu (tarafleks, 2.500.000). Njih dvojica su u polufinalu uspeli da savladaju najbolji dubl sveta, braću Brajen, sa 2:1 (5:7, 7:5, 10:6).

Zimonjić i Santoro su u Pariz došli sa šestim rejtingom, pa nisu bili postavljeni za nosioce. Taj status su 'ukrali' paru Alijet, Henli, a duel sa Majkom i Bobom Brajenom bio je sjajan uvod u završni turnir sezone, Masters za dublove.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Iako su u prvom setu imali prvi 'brejk' došlo se do 5:5, a set je, posle još dva gema, pripao rivlima. U drugom setu svi su držali servis do 5:5, Zimonjić i Santoro uzeli servis i posle 40:0 iskoristili prvu set loptu. Treći produženi taj brejk na turniru Zimonjić i Santoro su dobili sjajnom serijom pri vođstvu Brajena od 5:4.

Finale pariskog turnira u konkurenciji parova na programu je u nedelju, a Zimonjić i Santoro će igrati sa domaćim parom Arno Klemon - Mikel Ljodra, koji je bio bolji od Jonasa Bjorkmana i Maksa Mirnjeg rezultatom 6:3, 6:4.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.