Izvor: B92, 10.Feb.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zimonjić i Bozoljac prvi u dublu na "BMW openu"

Nenad Zimonjić i debitant Ilija Bozoljac pobednici su BMW opena u konkurenciji dublova. Oni su u finalu bili ubedljivi protiv Janka Tipsarevića i Darka Madjarovskog sa 2:0 ( po setvoima 6:1 i 6:4).

Dok je Zimonjić pobedom potvrdio visok rejting u konkurenciji dublova ( do sada osvajao 5 ATP turnira, 6 na čelendžerima i desetak na "satelitima") - 17-godišnji Bozoljac je osvojio prvi turnir u životu:

Ovo mi je prvi čelendžer u životu. Nisam verovao kada me Nenad zvao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da odigramo dubl zajedno. Ovim uspehom preskočiću pola liste, i naći ću se negde oko 600. mesta Sada ću svuda moći da igram u dublu" rekao je Bozoljac.

Sa druge strane, Zimonjić se 6. čelendžerom u karijeri vraća u prvih 50. na ATP listi u konkurenciji dublova:

Titula mi je veoma važna jer se vraćam u prvih 50""bio je prvi komentar našeg najboljeg igrača još od vremena Bobe Živojinovića. Zimonjić bi nakon pregleda oka, trebalo da putuje na turnir u Marseju.

Podsetimo, BMW open u Beogradu igrao se za nagradni fond od 25 000 dolara.

Titulu u singlu osvojio je Holandjanin Van Šepingen koji je u finalu pobedio Nemca Markusa Hančkea sa 2:0 ( po setovima 7:5 i 6:3).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.