Izvor: Blic, 09.Avg.2009, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žilina i Slavija Prag upisali pobede

Protivnici Partizana i Crvene zvezde u poslednjem kolu kvalifikacijama za Ligu Evrope upisali su pobede u današnjim utakmicama u svojim ligama.



Žilina, koja u Beogradu 20. avgusta igra prvi meč protiv Partizana, slavila je u derbiju 5. kola nacionalnog prvenstva protiv Košica sa 2:0. Vicešampion Slovačke je posao na gostovanju završio na startu drugog poluvremena, kada je u razmaku od samo šest minuta dva puta zatresao mrežu domaćih. Prvi gol je postigao Ivan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Lijetava, dok je konačan rezultat postavio napadač reprezentacije Benina Belo Babatunde.

Žilina se trenutno nalazi na trećem mestu tabele sa 10 bodova i dva boda zaostatka za vodećim Slovanom. Između njih se nalazi Nitra.

Slavija, koja će dočekati "crveno-bele" 20. avgusta, savladala je Bohemians sa 3:1 u 3. kolu Gambrinus lige. Trijumf na stadionu "Eden" u Pragu je het-trikom doneo Zdenek Šenkerik, inače strelac istorijskog, prvog gola za Spartu u Ligi šampiona 2007. godine. Šenkerik je mrežu gradskih rivala tresao u 3, 27. i 74. minutu.

"Sešivanima" je ovo prva pobeda u sezoni, dok Bohemians i dalje nema ni jedan bod. Srpski internacionalac Dušan Vasiljević je meč sa "kengurima" presedeo na klupi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.