Žigićeva plata veliko opterećenje za Birmingem

Izvor: Blic, 30.Jun.2011, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žigićeva plata veliko opterećenje za Birmingem

Engleski “Miror” već je preselio Nikolu Žigića u Rasing iz Santandera, klub gde je u dva navrata proveo prelepe trenutke, ali ako se ništa ne promeni u narednih sedam dana, srpski reprezentativac pojaviće se na pripremama svog kluba Birmingema, koji će sledeće sezone igrati u Čempionšipu.

Menadžer Milan Ćalasan kaže da, i pored toga što je u obavezi da izvršava obaveze, Žigić ima želju da promeni sredinu.

- Ne igra mu se u Drugoj ligi Engleske, što >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mogu da razumem, a ni Birmingem nije preterano voljan da isplaćuje visoke plate u nižem rangu. Ne mogu da vam kažem imena klubova koji se interesuju za Žigića, ali se radi o najjačih pet evropskih zemalja - počinje priču Ćalasan za "Blic”.

Priznati menadžer, međutim, najmanju mogućnost da dovedu visokog napadača daje klubovima sa Iberijskog poluostrva.

- U Španiji je 21 klub pod stečajem, čak i oni klubovi koji su ušli u Primeru. Praktično svi osim Reala i Barselone. Njihov minus je preko tri milijarde evra. U Francuskoj, recimo, takvi klubovi ne bi mogli da uđu u viši rang. Klubovi nemaju novca, ali ni Pari Sen Žermen nije imao novca, pa ga sad ima u izobilju jer su se pojavili oni koji žele da ulažu - kaže Ćalasan.

Uhapšen vlasnik Birmingem sitija

Vlasnik Birmingema sitija, biznismen iz Hong Konga Karson Jeong, uhapšen je pod optužbom da je učestvovao u pranju oko 92 miliona dolara, javlja Tanjug.

Jeong, koji je kupio Birmingem pre dve godine za 131 milion dolara, osumnjičen je da je u periodu od 2001. do 2007. godine u bankama deponovao novac sumnjivog porekla.

Vlasnik Birmingema je pušten uz kauciju, ali mu je sud naložio da preda putne isprave i zabranjen mu je izlazak iz Hong Konga.

Honkoška policija nije saopštila detalje hapšenja 51-godišnjeg biznismena.

Predsednik Birmingema Piter Penu izjavio je u saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu kluba, da je Jeung "pomagao policiji u istrazi povodom izvesne kriminalne aktivnosti".

Kako je navedeno, službenici biroa za narkotike pretresli su dve lokacije i zaplenili određena dokumenta.

Jeong je inače, pre nego sto je kupio Birmingem, bio malo poznati hongkoški biznismen čije je prethodni angažman u fudbalu bio vezam za njegovo mesto predsednika kluba Hong Kong Rendžersa u sezoni 2005/06.

Zanimljivio je da je Jeong ranije radio i kao frizer, a ulagao je ovac i u kasino u Makau, a deonice je imao i u hongkoškim novinama.

Povezane vesti: Žigić i dalje želja bogataša iz Malage Manćini želi Žigića u Mančester sitiju

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kjuel hoće da igra u Australiji ali za procenat od prihoda

Izvor: Blic, 30.Jun.2011

Australijski reprezentativac Hari Kjuel spreman je da se vrati u svoju zemlju bez plate ako bi mu neki klub iz A-lige ponudio ugovor prema kome bi delio prihode zbog publike i sponzora koje on privlači...Kjuelov menadžer Berni Mandić rekao je da je igrač zainteresovan da igra u A-ligi, ali pod određenim...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.