Izvor: MozzartSport.com, 15.Maj.2021, 17:13

Žigić se vratio na klupu, Proleter izbegao kaznu i overio opstanak

Strateg nakon tri propuštena kola ponovo za kormilom Novosađana

Pobedom nad Inđijom (5:0) Proleter je kolo pre kraja uplovio u mirnu luku, a Novosađane je do definitivnog opstanka u Superligi sa klupe vodio Branko Žigić, strateg koji je propustio prethodna tri prvenstvena izazova.

Trener koji je kormilo kluba sa Slane bare preuzeo u septembru 2019. godine nije se našao na klupi u susretima sa Partizanom (1:3), Javorom (1:1) i Radnikom (3:0), a uoči duela sa crno-belima >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na zvaničnom Instagram profilu kluba, jedinom oficijelnom vidu glasila Proletera, potvrđena su pisanja medija da je Žigić podneo ostavku.

Rastanak, iako je posle njega, na konferenciji nakon utakmice sa crno-belima, Žigićev privremeni zamenik Sekula Rašiovan "poželeo sreću bivšem šefu stručnog štaba", ispostavio se kao privremeni jer se posle 16 dana stari-novi strateg ipak vratio na klupu.

Prema nezvaničnim navodima, Žigićev povratak je posledica odluke Upravnog odbora Proletera da ne prihvati ostavku, a Novosađani, osim što su i matematički izborili opstanak, tako su izbegli eventualnu kaznu s obzirom na to da je prema pravilima Superlige, klubu dozvoljeno da najviše tri uzastopna kola igra bez trenera sa PRO licencom na klupi.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.