Žigić ohrabrio Klementea

Izvor: Politika, 03.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žigić ohrabrio Klementea

Fudbalski reprezentativci Srbije danas se okupljaju u Kovilovu, pred veoma značajne susrete u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Finske i Portugalije. – Avramov, Kuzmanović i Dragutinović stižu sutra

Fudbalska reprezentacija Srbije danas u Sportskom centru "Kovilovo" počinje pripreme za veoma značajne utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. protiv Finske 8. septembra na našem najvećem stadionu i Portugalije četiri dana kasnije u Lisabonu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<

Od 21. pozvanog igrača sigurno je da se neće odazvati povređeni Mladen Krstajić, kome predstoji duža pauza zbog povrede ligamenata kolena. Stanje njegove povrede i koliki je neophodni period oporavka biće poznato sutra, a umesto njega neće biti pozvan niko. Nemanja Vidić će se priključiti saigračima iz nacionalnog tima u subotu na dan susreta sa Fincima, jer zbog žutih kartona nema pravo učešća u tom meču.

Ono što raduje jeste da se Nikola Žigić oporavio od povrede i da je u punom trenažnom procesu. Jedino mu nedostaju utakmice.

Od preostalih kandidata za večeras zakazane prvenstvene utakmice imaju Vlada Avramov i Zdravko Kuzmanović, članovi Fiorentine koja se sastaje sa Milanom, kao i Ivica Dragutinović, fudbaler Sevilje koja igra protiv Osasune. Oni bi trebalo da u Beograd stignu sutra oko 11,15 časova. Ostali će u zavisnosti od avio veza svojih destinacija sa srpskom prestonicom stizati u hotel "Prezident" tokom dana. Pretpostavlja se da će do podneva stići samo polovina.

Prvi trening reprezentativci će održati u 18 časova u Kovilovu, gde će raditi do četvrtka. U petak će trenirati na stadionu Crvene zvezde.

Podsetimo, osim povređenog Mladena Krstajića i Nemanje Vidića, koji zbog parnih žutih kartona nemaju pravo igranja protiv Finske, na spisku su: golmani: Vladimir Stojković (Sporting), Vlada Avramov (Fiorentina), odbrambeni igrači: Antonio Rukavina (Partizan), Ivica Dragutinović (Sevilja), Duško Tošić (Verder), Branislav Ivanović (Lokomotiva, Moskva), Milan Stepanov (Porto), igrači sredine terena: Nenad Kovačević (Lans), Igor Duljaj (Šahtjor), Milan Smiljanić (Espanjol), Dejan Stanković (Inter), Boško Janković (Palermo), Zdravko Kuzmanović (Fiorentina), Miloš Krasić (CSKA, Moskva), Zoran Tošić (Partizan), napadači: Marko Pantelić (Herta), Nikola Žigić (Valensija), Danko Lazović (PSV Ajndhoven) i Milan Jovanović (Standard).

Đ. Smiljanić

[objavljeno: 03.09.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.