Izvor: Blic, 18.Avg.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žigić odlazi Dama čeka!

Žigić odlazi Dama čeka!

Nikola Žigić će protiv Milana odigrati poslednju utakmicu u dresu Crvene zvezde! Srpski reprezentativac će, prema najavama iz Torina, već u sredu potpisati trogodišnji ugovor sa Juventusom, vredan 7,5 miliona evra.

Visoki napadač nije želeo da potvrdi, ali ni da demantuje tvrdnju Italijana, za razliku od generalnog sekretara crveno-belih Nebojše Lekovića, koji ne krije da su pregovori u završnoj fazi.

- Nije tajna da Juventus >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << želi Žigića, ali je i istina da nismo ugovorili transfer. Italijani su dostavili ozbiljnu ponudu, ali takvih ponuda imamo još iz nekoliko klubova. Nikola će igrati protiv Milana, a posle revanša na 'Marakani' ćemo odlučiti hoćemo li ga pustiti i gde - izjavio je Leković.

Novi trener Juventusa Didije Dešam prošle sezone je u nekoliko navrata gledao Nikolu Žigića. Francuz smatra da bi srpski reprezentativac bio odlična zamena za Zlatana Ibrahimovića, koji je prošle nedelje prešao u Inter, inače voljeni klub Žigića.

- Želja mi je da jednog dana zaigram u Interu - svojevremeno je rekao napadač crveno-belih.

Prelaskom Žigića u italijanski klub biće okončana devetomesečna dilema o transferu Zvezdinog asa, za čije usluge su se interesovali Lokomotiva, Vest Hem, Arsenal, Hamburg, Totenhem, Everton, Portsmut, Blekburn i Bolton. Juventus je na pragu da dobije jednu bitku, a posle mu predstoji ona bitnija - povratak u Seriju A. Kako će se Nikola Žigić snaći u crno-belom dresu, ostaje da se vidi.

G. Anđelković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.