Izvor: Blic, 12.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zidanovu majku ne smete da dirate

Zidanovu majku ne smete da dirate

'Ako Zidanu kažete nešto ružno o njegovoj majci, onda vam je bolje da počnete da bežite glavom bez obzira. Zi-Zu može sve da vam oprosti, ali ne dirajte Maliku Zidan', rekao je jedan od francuskih fudbalera, svedok incidenta u kojem je kapiten 'trikolora' glavom udario Marka Materacija.

Jedan italijanski sajt je angažovao stručnjaka za čitanje sa usana koji je posle višečasovnog pregledavanja televizijskog snimka otkrio šta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Materaci tačno rekao Zidanu. Razgovor je vođen na italijanskom jeziku:

- Zidan: 'Prestani da me vučeš za dres'.

- Materaci: 'Umukni, jeb... Dobijaš samo ono što si zaslužio'.

- Zidan: 'Da, da. U pravu si'.

- Materaci: 'Svi zaslužujete isto, jeb... muslimani, sinovi terorističkih kur..'.

Izvor iz francuske reprezentacije dodao je da je Materaci davao 'bolesne' komentare na račun prvog Zidanovog trenera Žana Ferada, koji je preminuo pred početak SP Takođe, Bi-Bi-Si je preko svojih kontakata otkrio da je centarhalf 'azura' Zidanovoj porodici poželeo 'užasnu smrt'.

Logično, junak Italije demantovao je sve optužbe.

- Sve su to laži. Nisam ga nazvao teroristom. Glup sam i ne znam šta reč 'terorista' uopšte znači - dodao je Materaci po dolasku u Rim, gde je prvake sveta pozdravilo više od pola miliona navijača.

Rabah Zidan, brat osvajača 'Zlatne lopte' na upravo završenom Mondijalu, potvrdio je reči stručnjaka za čitanje sa usana.

- Italijan je izabrao najružnije psovke kako bi isprovocirao mog brata. Vređao ga je čitav meč, da bi u 109. minutu pomenuo i našu majku. Zinedin nije mogao da izdrži i potpuno ga razumemo. Branio je čast porodice - izjavio je Rabah Zidan.

Kapiten 'trikolora' zvanično još nije davao izjave, ali njegov agent kaže da će Zidan u narednih nekoliko dana da organizuje konferenciju za medije na kojoj će otkriti pozadinu teškog incidenta.

A. P.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.