Izvor: MozzartSport.com, 05.Dec.2020, 19:59

Zidan preživeo prvo ročište (VIDEO)

Real dobio u Sevilji - 1:0

Zinedin Zidan nekako uvek pronađe dodatni život. Legendarni as uvek pronađe rešenje kad dogori do nokata. I ne, to nema veze sa mačjim atributima niti sličnim pričama, već sa očitom sposobnošću francuskog stručnjaka da motiviše i podigne ekipu u trenucima istine. U tome je nesporno majstor, što je pokazao i danas u Sevilji, gde je Real slavio sa 1:0. U prvoj sesiji njegovog suđenja - mediji u Španiji već danima pišu kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << za Zizua ova nedelja, odnosno kako su mečevi sa Seviljom i Menhengladbahom presudni za njegovu sudbinu - Madriđani nisu blistali, ali su igrači definitivno "izginuli" za svog učetalja i prvi korak ka "oslobađajućoj presudi" za Zidana uspešno napravili.

Julen Lopetegi neskriveno je pre tri dana doneo odluku da žrtvuje utakmicu sa Čelsijem zared povoljnog rezultata protiv Kraljevskog kluba. Kako su njegovi momci već bili obezbedili prolaz dalje u Ligi šampiona taj poraz od Plavaca (0:4) nije boleo, municija za derbi je sačuvana, međutim Andalužani su sve ispalili u vazduh.

Imao je Zidan i sreće, pored te sposobnosti da mobiliše svoje momke. Utakmicu na Sančez Pishuanu odlučio je autogol čuvara mreže domaćeg sastava Jasina Bonoa. Ima do toga da je uklizavanje Vinisijusa Žuniora zbunilo, ali morao je jedan od najboljih igrača Sevilje prošle godine mnogo bolje da reaguje. Igrao se 55. minutu kada mu se lopta izmigoljila iz naručja i odskakutala u mrežu.

Zanimljivo, to je prvi autogol nekog golmana Sevilje u 21. veku.

Pored načina na koji je došao do trijumfa valja podvući da je Sevilja bila čak nešto agilnija i imala više udaraca ka golu. Imajući u vidu formu u kojoj se Real nalazi to možda i nije iznenađenje, međutim svega 37 odsto poseda lopte Kraljevića i skoro duplo manje pasova - na to svakako nismo navikli od Madriđana.

U takvoj situaciji domaćin je često i lako dolazio do šesnaesterca Reala. Bilo je šuteva, bilo je dobrih akcija. Najbliže izjednačenju bio je Isko u 80. minutu, a udarac je oprobao i naš Nemanja Gudelj.

Daleko od toga da gosti nisu imali svoje šanse. Najvišu ocenu u belom dresu ponovo je zaslužio Luka Modrić od koga je sve polazilo. Zanimljivo, mada je hrvatski vetaran jedan od retkih igrača koji ove sezone igra vrlo pristojno, iz kluba nema signala da će mu ugovor biti produžen...

PRIMERA – 12. KOLO

Petak

Bilbao – Selta 0:2 (0:0)

/Malo 61, Aspas 78/

Subota

Levante - Hetafe 3:0 (2:0)

/Rodžer 5, Gomez 17, De Frutos 57/

Sevilja - Real Madrid 0:1 (0:1)

/Bono 55ag/

18.30: (1,45) Atletiko M. (4,10) Valjadolid (8,50)

21.00: (8,50) Kadiz (4,50) Barselona (1,40)

Nedelja

14.00: (2,55) Granada (2,95) Ueska (3,05)

16.15: (2,75) Osasuna (3,05) Betis (2,75)

18.30: (1,45) Viljareal (4,40) Elče (7,50)

21.00: (4,10) Alaves (3,40) Sosijedad (1,95)

Ponedeljak

21.00: (2,70) Eibar (3,00) Valensija (2,85)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.