Zglob je dobro: Novak preko Fonjinija prošao u četvrtfinale, sledi duel sa Monfisom

Izvor: Blic, 10.Okt.2013, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zglob je dobro: Novak preko Fonjinija prošao u četvrtfinale, sledi duel sa Monfisom

Novak Đoković je u trećem kolu Mastersa u Šangaju pobedio Fabija Fonjinija sa 6:3, 6:3, pa će u četvrtfinalu igrati protiv Gaela Monfisa koji je eliminisao Rodžera Federera.

Novak i njegov rival iz Italije do ovog meča su se sastajali pet puta, a srpski teniser nije izgubio nijednom. Nije ni ovaj put, iako je postojala bojazan da će ga mučiti skočni zglob koji je povredio u svom prethodnom nastupu, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od tih problema nije bilo ni traga ni glasa.

Đoković je sjajno otpočeo ovaj duel, "prošetavši" svog rivala udarcima sa osnovne linije, a uz samo jedan izgubljeni poen, i to na svoj servis, dobio je prvi gem. Upravo to je i najavilo kako će se odvijati čitav meč u situacijama kada Novak servira: njegov suparnik nijednom nije došao do brejk šanse, a samo jednom je bio na 40:40 u Đokovićevim servis-gemovima.

Sa druge strane, Italijan je često koristio svoje snažne servise da preuzme inicijativu kada bi on otpočinjao razmenu udaraca. No, poklekao je u ključnom delu igre - borbi za četvrti gem.

Poen za koji je trebalo utrošiti ukupno 29 udaraca pripao je Đokoviću koji je tako stigao do 15:30 na servise rivala, nedugo zatim i do dve uzastopne brejk lopte, a izmoreni Fonjini, koji je briljirao u defanzivnoj igri na osnovnoj liniji ali nije uspevao da iznenadi favorita, položio je oružje. Đoković je tako po prvi put stekao dva gema prednosti, a odmah potom stigao do 4:1, najavivši kome će pripasti prva deonica.

Nju je Novak dobio, i to prilično smirenom igrom, bez mnogo rizika. O tome svedoči skromnih pet direktnih poena, uz samo tri neiznuđene greške, dok je Fonjini u tom delu meča osam puta osvojio poene zahvaljujući dobro plasiranim loptama, a 12 puta je poen izgubio zbog svoje loše procene ili loše izvedenog udarca.

Upravo su mu greške iz bekhenda i dalje zadavale probleme kada je počeo drugi set, ali je Fonjini ipak uspeo da, uz dosta muka, "sačuva servis" i povede sa 1:0. Za razliku od njega, Novak je za tili čas dobio svoj servis gem, a onda naterao rivala da baci reket, kada se iznervirao zbog promašenog zicera. Ipak, uz prilično mučenja i tri neiskorišćene gem lopte, kada je konačno iskoristio narednu i poveo sa 2:1, Fonjini se uz gunđanje domogao klupe, gde je prilično nezainteresovano "slušao" šta sudija ima da mu kaže kao odgovor na jednu zamerku.

Dobio je potom i opomenu Italijan zbog gestikuliranja, a meč je nastavljan posle kraćeg predaha. I, nastavljen je kako se italijanskom teniseru uopšte nije svideo: odličnom Novakovom serijom. Želeći da što pre završi ovu priču, Đoković je podigao nivo svoje igre, maksimalno koristeći nervozu suparnika koji je dozvolio brejk u petom gemu, čime je Nole stigao do vođstva od 3:2. Bio je to već početak Fonjinijevog kraja, jer je na sve već učinjeno - Đoković "pustio ruku" i sa preciznim forhendima izgradio vođstvo od 5:3, a nedugo zatim brejkom došao do pobede, kojom je zakazao četvrtfinalni duel protiv Gaela Monfisa koji je eliminisao Rodžera Federera.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ðoković u četvrtfinalu Šangaja

Izvor: Akter, 10.Okt.2013

Novak Ðoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Šangaju, posto je danas rutinski savladao Italijana Fabija Fonjinija sa 6:3, 6:3

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.