Zeta prvi šampion Crne Gore

Izvor: B92, 26.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zeta prvi šampion Crne Gore



Fudbalski klub Zeta iz Golubovaca prvi je šampion u istoriji Crne Gore. Zeta je kao gost pobedila Berane i sačuvala prednost od dva boda u odnosu na podgoričku Budućnost, koja je u Tuzima bila bolja od Dečića. Poraz od novog šampiona potvrdio je da se Berane sele u Drugu ligu.

Zeta je u Beranama savladala istoimenu ekipu 2:0 golovima Žarka Koraća i Zarije Peličića.

Tim iz Golubovaca je 25. pobedom u sezoni prvenstvo okončao sa 78 bodova, dva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << više u odnosu na podgoričku Budućnost, koja je u Tuzima pobedila Dečić 1:0.

Tim Berana je ispao iz lige, dok će bjelopoljsko Jedinstvo i Dečić kroz baraž mečeve protiv drugo- i trećeplasirane ekipe Druge lige pokušati da izbore opstanak.

Crna Gora će u evropskim takmičenjima imati četiri predstavnika.

Zeta će igrati u kvalifikacijama za Ligu šsampiona, Budućnost i Rudar, zahvaljujući plasmanu u finale nacionalnog Kupa, u kvalifikacijama za Kup UEFA, a Grbalj u Intertoto kupu.

Najbolji strelci prvog fudbalskog prvenstva Crne Gore su Damir Čakar (Rudar) i Žarko Korać (Zeta) sa po 16 golova.

Finalnu utakmicu Kupa Crne Gore u sredu će pod Goricom odigrati Rudar i Sutjeska.

Rezultati poslednjeg kola: Berane - Zeta 0:2, Dečić - Budućnost 0:1, Mladost - Jedinstvo 1:1, Sutjeska - Rudar 2:1, Kom - Grbalj 2:2, Mogren - Petrovac 2:0.

Tabela: Zeta 78, Budućnost 76, Grbalj, 49, Rudar 47, Mogren 42, Petrovac 40, Mladost 38, Kom 38, Sutjeska 38, Dečić 34, Jedinstvo 31, Berane 28.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.