Izvor: MozzartSport.com, 06.Jul.2020, 09:49

Zenit pravi ozbiljan evroligaški tim, dve zvezde se vraćaju na Baltik

Rusi ne žale para za pojačanja

Zenit iz Sankt Peterburga ima ozbiljne planove u sledećoj sezoni Evrolige. Prošle sezone su Rusi debitovali u elitnom takmičenju zahvaljujući specijalnoj pozivnici i ostavili prilično loš utisak kao jedna od najslabijih ekipa.

Zato sada planiraju da velikim ulaganjima od sponzorsta Gasproma naprave jak tim koji će se boriti za plasman u plej-of Evrolige.

Klub su ovog leta već napustili neki epizodisti kao što su Aleks >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Renfro, Anton Ponkrašov  i Tim Abromaitis, a očekuje se da narednih dana budu potvrđeni i odlasci Endrua Albisija, Koltona Ajversona i Gustava Ajona. Svi pomenuti odlaci će biti nadoknađeni dovođenjem atraktivnijih pojaćanja.

Zenit je imao ambiciozne ideje da dovede neku od zvezda evropske košarke poput Nika Kalatesa ili Alekseja Šveda, ali su ga oni odbili pa se klub iz Sankt Peterburga okrenuo nekim realnijim željama.

Dvogodišnji ugovor sa Zenitom bi u narednim danima trebalo da potpišu kanadski plejmejker Kevin Pangos koji je napustio Barselonu. On je imao finansijski primamljive ponude Crvene zvezde, Panatinaikosa i Valensije, ali nijedna nije mogla da parira Zenitovoj i vraća se na Baltik gde je nekada blistao u dresu Žalgirisa.

Na sever Evrope se vraća i litvanski centar Arturas Gudaitis za kojeg više nema mesta u Olimpiji iz Milana. Gudaitisa je pratio i Real Madrid, ali Španci su na kraju ipak odlučili da krenu po Anta Žižića i Zenit je dobio otvoren puta za dovođenje litvanskog centra koji je pre Olimpije igrao u Lijetuvos Ritasu i Žalgirisu.

Pangos i Gudaitis neće biti jedina pojačanja Zenita ovog leta. Rusi žele još neka zvučna imena evropske košarke poput Nemanje Nedovića sa kojim Olimpija nije produžila ugovor, zatom Anta Tomića koji je postao višak u Barseloni, ali i Džimera Fredeta koji je napustio Panatinaikos zbog kraćenja budžeta.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.