Zenga u Emiratima

Izvor: B92, 07.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zenga u Emiratima



Valter Zenga, prethodni trener fudbalera Crvene zvezde potpisao je šestomesečni ugovor sa Al-Ainom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, timom koji je bio prvak Azije 2003. godine. Dogovor je usledio posle prekida pregovora sa Turčinom Fatihom Terimom iz finansijskih razloga.

Kao golman, Zenga je bio dugogodišnji član italijanske reprezentacije i Intera iz Milana. Bio je član olimpijske reprezentacije koja je u Los Anđelesu 1984. godine zauzela četvrto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mesto, kao i učesnik Svetskog šampionata 1990. godine u Italiji, kada su "Azuri" bili treći.

46-godišnji Zenga trenersku karijeru počeo je u Rumuniji, gde je vodio Nacional i Steauu, da bi 2005. stigao u Crvenu zvezdu, kojoj je doneo duplu krunu.

Zenga će u Al-Ainu zameniti Holanđanina Tinija Ruijza, koji je prošlog novembra nasledio Angela Jordaneskua.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.