Izvor: MozzartSport.com, 02.Avg.2020, 16:26

Zenga dobio otkaz u Kaljariju

Prvi pik Di Frančesko

Ništa nije uspeo Valter Zenga da popravi u Kaljariju za tako kratko vreme koliko je bio trener, niti da pokvari. Ali je nakon poslednje odigrane utakmice u prvenstvu dobio otkaz.

Verovatno je zaškrišalo negde na ličnim relacijama, jer nekadašnji legendarni golman kaže da je dobio gotovo nemoguć uslov: da u poslednjem kolu pobedi razigrani Milan na San Siru ili će biti smenjen. Meč se završio lakom pobedom Rosonera od 3:0, a Zenga >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je dobio otkaz.

Tako se njegov kratki period na Sardiniji završio sa tri pobede, četiri remija i šest poraza, a tim je ostao u sredini tabele.

Mislim da sam doneo u ekipu strast i profesionalizam. Prvo je predsednika kluba da izabere ko će da trenira ekipu, pa ako je već ovako odlučio, verovatno je imao neke razloge. Znam da više od ovog nisam mogao da uradim. Možda sam pogrešio što sam uopšte prihvatao ovaj posao, sa rokom trajanja do juna i nemogućim klauzulama. A, jedna od njih je bila da na tabeli završimo do sedmog mesta ili mi ugovor neće biti produžen. Znam sam odmah da je to pogrešna odluka, da prihvatim to, ali nekada vas ponese izazov, a sada sam naučio još jednu lekciju“, poručio je Zenga.

U Kaljariju nisu sedeli skrštenih ruku, već imaju prvog kandidata za posao, Euzebija di Frančeska, čoveka koji od oktobra prošle godine nema posao, otkako je smenjen u Sampdoriji, a gotovo da nema kluba sa kojim nije dovođen u vezu u tih prethodnih godinu dana.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.