Žene ski skakači od 2007?

Izvor: B92, 11.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žene ski skakači od 2007?



Žene bi mogle da počnu da se takmiče u skijaškim skokovima na Svetskom prvenstvu 2007. ili najkasnije 2009. godine, saopštili su zvaničnici Svetske skijaške federacije (FIS).

"Ženski skijaški skokovi dugo su odlagani. Mislim da je verovatno da će skokovi u konkurenciji skijašica biti na Svetskom prvenstvu 2007, svakako ne kasnije od 2009. godine", rekao je Džoe Lamb predstavnik SAD u FIS-u.

Hauard Peterson, bivši član skijaških asocijacija, smatra da gledaoci neće poštovati takmičenje žena, ukoliko budu koristile duže zaletište da bi dostigle potrebnu brzinu. On je objasnio da žene nemaju snagu da se uzdignu sa skakaonice kao muškarci i da im je zato potreban duži zalet.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.