Željko Obradović je za mene mrtav čovek

Izvor: B92, 07.Apr.2018, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Željko Obradović je za mene mrtav čovek"

Dimitris Janakopulos, kontroverzni predsednik Panatinaikosa, rekao je da je Željko Obradović "mrtav čovek za njega".

"Razumite me, ne mogu da vam odgovorim na to pitanje jer želim da, nekada u budućnosti, ponovo budem u prilici da gledam svoj tim u Evroligi... Ako bih vam rekao – onda bi me suspendovali do kraja života. Da je situacija bila malo bolja, tu pre svega mislim na ekonomski faktor, ali i neke druge koje nemaju direktne veze sa terenom, već bismo pronašli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novog Obradovića", rekao je Janakopulos u opširnom intervjuu za grčki magazin 'All Star Basket'.

Jedan od najboljih košarkaških trenera svih vremena ima božanski status među navijačima 'Zelenih', pošto je u 13 sezona doneo timu iz Atine čak pet titula prvaka Evrope, od ukupno šest u klupskoj istoriji, kao i jedanaest pehara šampiona Grčke i sedam Kupova.

"U potpunosi nisam saglasan sa vašom tvrdnjom da je decenija uspeha Panatinaikosa personfikacija Obradovića. Zasluge za sve uspehe idu na račun porodice Janakopulos. S druge strane, svakako da je Obradović bio glavno 'oruđe' na tom putu. Ali, opet, esenciju uspeha čini 'Trojstvo' – menadžment, tim, navijači".

Upravo ga je Janakopulos, kome je pre nekoliko meseci Evroliga izrekla jednogodišnju zabranu prisustvovanja utakmicama elitnog takmičenja, zbog konstantnih pretnji i nedoličnog ponašanja, i dodelio posebnu plaketu za svu radost koju je pružio OAKA Areni.

Ipak, nedugo zatim objavio je na društvenim mrežama snimak žustre svađe sa Žocom, koji je u međuvremenu preuzeo Fenerbahče i nastavio da ređa uspehe – osvojivši prošle godine i devetu titulu vladara Starog kontinenta.

"Dok je bio s nama imali smo veoma dobar odnos, deleći emocije i momente koji dodatno zbližavaju ljude. Ipak, sve se promenilo kada mi je 2012. godine rekao da ne želi da ostane, od tog trenutka – postao je mrtav za mene kao čovek. Iako je fantastičan profesionalac, dok sam ja ovde on će uvek biti gost u našoj hali", zaključio je Janakopulos.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŽELJKO OBRADOVIĆ JE ZA MENE MRTAV: Vlasnik Panatinaikosa opleo po srpskom treneru

Izvor: Kurir, 07.Apr.2018

Kontroverzni vlasnik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos, rekao je da je Željko Obradović "mrtav čovek za njega".

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.