Želim jake protivnike

Izvor: Politika, 13.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Želim jake protivnike

– rekao je Miroslav Đukić o pripremnim mečevima, najavljujući moderniju igru. – Pre puta u Dubai tim od 35 igrača svesti na 25

Miroslav Đukić je početnik u trenerskom poslu, mada iza sebe ima uspeh sa našom mladom reprezentacijom koju će voditi još ove godine, zaključno sa Prvenstvom Evrope u Holandiji. Možda je, kao što Ivo Andrić reče "njegov rang mnogo viši nego što mu u pasošu piše", ali to tek treba da dokaže.

Đukić, jedan od naših najmlađih >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << trenera, jeste vršnjak klupskog predsednika Nenada Popovića (1966) što je već jedan osnov za dobru komunikaciju. Učenik mnogih velikih evropskih trenera (Beniteza, Irurete...) i sam želi da svoje ogromno iskustvo sa terena prenese na svoje nove učenike.

Od Partizana se očekuje da od prvog kola nastavka šampionata postigne punu stabilizaciju svojih redova a od Đukića da igrače pripremi za najveće napore. U jučerašnjem razgovoru sa novinarima naglasio je da će Partizan do odlaska u Dubai, 28. januara, punu pažnju posvetiti sticanju fizičke kondicije a da će taktika i tehnika do punog izražaja doći u drugoj fazi.

– Partizan u ovom trenutku ima mnogo fudbalera, više od 35, a moj osnovni zadatak je da stvorim tim od 25 igrača koji će izneti najveći teret u nastavku šampionata. Do druge faze priprema odigraćemo dve prijateljske utakmice, jednu sa drugoligaškom a drugu sa prvoligaškom ekipom.

Đukić od sportskog direktora Nenada Bjekovića zahteva da u Dubaiju, kada se bude formirala ekipa i pravila strategija za nastavak šampionata, Partizan ima jake protivnike.

– Želim protiv najjačih da vidim gde nam je mesto. Zbog toga rezultat neće biti u prvom planu. Veliku pažnju posvetićemo i psihološkom momentu jer poznato je da imamo mlad i neiskusan tim.

Upitan u kakvoj će formaciji Partizan igrati u narednoj sezoni, Đukić je odgovorio:

– Moramo da budemo tim koji će voditi igru, diktirati tempo. Tražiću da igramo brže, čvršće i sa još većom željom. Pošto nismo iskusni, taktika će biti u drugom planu.

Đukića do juna očekuju dva veoma važna posla, jedan sa Partizanom a drugi sa mladom reprezentacijom.

– Imam plan i ne plašim se obaveza koje me očekuju. Imam i dobre saradnike i puno poverenje u njih.

Mnogi smatraju da nemate dovoljno iskustva?

– Ne delim trenere po iskustvu već po onome šta znaju i ne znaju. Radim svoj posao bez pritisaka i mislim da mogu puno da pružim, uostalom vreme će pokazati.

Nedavno ste izjavili da vam je neostvarena želja bila da ponesete Zvezdin dres, a sada ste trener Partizana...

– Svi grešimo u životu. Ali, verujte mi da u ovom trenutku ne postoji veći "grobar" koji želi dobro Partizanu od mene.

D. Todorović

[objavljeno: 13.01.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.